Sjukgymnastik i den Boresonska familjen

Min rygg, axlar och nacke och höfter är satt ur spel efter många nätter där jag ligger lite hip som happ, stillasittande jobb, skjutande på barnvagn, bärande på Arvid på höften eller ryggen och så ett par hundar som drar i kopplet på det. Nu gör det liksom ont överallt. Jag har gått till en naprapat och fått skäll för att jag inte tränar så nu har jag tagit upp sjukgymnastiken. Det är framför allt övningarna för skulderblad och axlar samt de övningar jag fått för foglossningen. Så nu tränar jag och hoppas att det ska bli bättre.

Samtidigt tränar hundarna också sjukgymnastik. Det är ju liksom onödigt att bara låta Yeti träna när ja ändå är igång 😉 Dels tränar vovvarna på balansbollen. Den är tyvärr något kort, men ändå.. Alla hundarna får träna på att stå på bollen. Monster sätter sig helst hela tiden och Troll får stå yttepyttekorta pass. Yeti är nog den som är bäst faktiskt 🙂 Sen tränar vi på golvet också, sådana styrkeövningar som vi fick med oss på hoppteknikkursen hos Klickerklok i våras. Stå på golvet i balans, ligga på golvet med tassarna under sig utan att rumpan glider över åt något håll och att sitta rakt och prydligt. De är rätt dåliga på att stå, där har min träning brustit. Och Yeti ligger gärna på skinkan. En stor skillnad är att Yeti KAN ligga rakt numera och klarar även att göra det en stund. I våras gled han över på skinkan nästa omgående. Hundarna gillar nog mer explosiv träning egentligen, men alla tre ställer lätt upp för en godisbit eller två. Dessutom har jag en liten assistent som matar i den uppmärksamme hunden en extra bit emellanåt 😛

Jag tycker nog att Yeti har lite mer flyt i traven. I morse travade han säkert 20 meter utan galoppsprång, hoppsasteg eller att byta spår med höger bak. Just nu tror jag att hans problem kommer av snedbelastning och muskler som jobbat på fel sätt under lång tid. Själva låsningarna verkar vara borta, att han kan ligga rakt och att han travar bättre tyder på det.

image

Publicerat på 31 januari 2016, i Rehab, Yeti. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Sjukgymnastik i den Boresonska familjen.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: