Rara får och premiärvallning

Igår vallade jag på de nya fåren för första gången. Jag tog ut dem på fältet och var tacksam över att de inte splittrades i två grupper där den ena hoppade över det stora diket och drog till grannen någon kilometer bort. Monster var het och lite strulig på vänsterkanten. Vi hade ju jätteproblem mef högerflanken men nu går han superfint åt höger. Alltid är det något.. Yeti gick så fint att jag blev tårögd. Han gör lite unghundsgrejer som att glida på flankerna i fösningen och han är lite för spänd, het och nära på cirkeln men jag jobbade lite för att få honom att tagga ner och slappna av och det gav lite resultat tycker jag. Men han är då fin att träna, öppen i huvudet och han har en fin attityd mot fåren! Han är ju väldigt oerfaren, precis färsk trots att han snart fyller tre. Jag hoppas verkligen att vi kan hålla igång med träningen nu!!

image

Fåren har bott här en vecka nu och jag gillar dem! Jag har sett dem göra flera saker som ryorna aldrig sysslade med!  Till exempel ligger de ner ibland och då idisslar de! Dessutom har jag hört dem bräka! Och de kommer fram om jag går in i hagen (utan hund då)! De är himla rara helt enkelt ❤

Publicerat på 19 mars 2016, i Fåren, Monster, Vallning, Yeti. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Rara får och premiärvallning.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: