Inredningsprojektet

För den som följt den här bloggen ett tag är det nog ingen överraskning att jag gillar att ha någon form av projekt på gång. Dels gillar jag att ta tag i saker ordentligt och inte göra dem lite då och då och dels gillar jag när saker blir avslutade. Vi har en tavla hemma där saker som behöver göras skrivs upp för att sedan flyttas till den högra sidan av tavlan med Färdiga projekt när de är klara. Ibland är projekten stora och ibland små, men de är alltid större än vardagliga grejer.

Det senaste stora projektet var ju hundgården och det varade i ungefär ett halvår och tog många många timmar att slutföra! Efter det hamnade jag lite i ett limbo, vad skulle jag hitta på nu? Ett hönshus var givet, men inget jag ville börja med mitt i vintern. Istället hamnade mitt fokus på hemmet!

Vi har ett hyfsat stort hus, 7 rum och kök och vi flyttade från en tvåa. Det är ju givet att möblerna inte räcker för att fylla rummen då! Vi använde dessutom inte rummen uppe på vintern på grund av kylan utan stängde av dem. Nytt värmesystem gjorde att de tre rummen uppe blev tillgängliga på ett helt annat sätt! När elementen installerades blev dessutom rummen förstörda eftersom fast inredning och elementskydd revs ut.

Först ut att renoveras var syrummet som fick vit färg på väggar och tak, samt en blåblommig tapet på en vägg. Ett skrivbord i shabby chic från Blocket,  ett vitrinskåp för tyger och för ett par veckor sedan köpte jag en liten bäddsoffa på Blocket!  En golvlampa från Ikea och ett par kuddar fick komplettera soffan! Nu har vi ett gästrum till om det kniper, även om det är lite trångt att fälla ut soffan.

 

 

image

Extrasäng om det kniper, annars mysig sittplats 🙂

 

Nästa rum ut var det vi kallade det gröna rummet! Det hade vävtapet i typ mintgrönt på tre väggar, vitt på den fjärde och en spännande midnattsblå färg under fönstret där elementakyddet suttit. Jag satte upp renoveringstapet på väven och därpå ett mycket gullig grön tapet med små vita blommor på. Detta rum skulle bli gästrum och därför fick vår gamla dubbelsäng flytta in! Upp med en hissgardin från Rusta och in med två sängbord och en stol från Bloppis Linköping på Facebook. På väggarna porträtt av Troll och My samt ett par canvas av fåglar jag tagit bilder på vid Bråviken när jag bodde i Kolmården.

 

image

Rummet utan elementskydd blev inte så vackert..

 

I helgen var det dags för nästa rum, det blå rummet! Tanken är att Arvid ska gå det rummet även om det kan tänkas dröja innan han flyttar dit. Han sover fortfarande i vår säng, men någon dag är det kanske dags? Om inte annat så är jag sjukt trött på att ha ett oinrett skräprum så nu jäklar ska det fixas!  Innan var det vävtapet med tre intensivt blå väggar och en vit, samt ljusblå färg under fönstret. I fredags röjde vi ur rummet, i lördags satte vi upp renoveringstapet. I söndags köpte vi tapeter med lejon, elefanter och giraffer på och igår kväll satt de uppe! Arvid gillar tapeten och ryter varje gång han ser lejonen på väggarna 🙂

 

image

En himla massa färger! Blått, vitt, grått och ljusblått slarvigt målat är ju… snyggt..

 

Nu saknas inredning i rummet, vi har en gullig växa-säng med handmålade figurer på men ett par lampor, gardiner, matta och förvaring måste införskaffas! Det blir nog en blandning av begagnat och nytt det med 🙂

I direkt anslutning till rummet finns ett litet utrymme innan en kattvind. Där finns en platsbyggd byrå i mörkt trä. Även om det är bra med förvaring så känns denna byrå lite sunkig och trött. Vi bestämde oss därför för att riva ut byrån och istället göra en liten myshörna åt Arvid! Jag tror det blir jättebra även om det ser ut som kaos nu, som alltid när börjar renovera.

Foton på Arvids rum kommer när det är klart!

Publicerat på 30 mars 2016, i Husprojektet. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Haha, tänk om han inte flyttar till sitt rum innan han är tonåring, undrar om han fortfarande ryter åt lejonen då? Gullig han är!

    Gilla

  2. Vad duktig du är! Allt ser jättefint ut! En sån där projekt-tavla borde vi verkligen skaffa oss också, jag kanske snor den idén… 😛

    Gilla

%d bloggare gillar detta: