Fårfrisyrer i fokus

Jag vet iallafall vad som INTE är min alternativa karriär och det är fårklippare! Jag och AC hjälptes åt med att klippa våra får igår, först ACs fyra och sen mina fem. Vi fick nämligen inte tag på en fårklippare, men lyckades däremot låna en elektrisk sax!

Men jisses vad tungt och slitsamt det är! Min högra handled var så trött att jag knappt kunde lyfta saxen runt får nr 6 och jag hade svårt att få armen över axelhöjd igår kväll. Jag tror visserligen att det går att jobba en hel del med ergonomin, men ändå!

Jag räknade ut att det tog mig 20 minuter att klippa ett får, det kan jämföras med de snabbaste i världen som kan klippa ett får på 28 sekunder!  Herregud liksom…

Inatt var det ganska kallt och jag funderade på om fåren frusit utan värmande ull. Döm om min förvåning när jag såg dem komma ut från stallet i morse! Första gången de sovit inomhus tror jag. Vilka kloka damer som går in och sover på ren och torr halm istället för frusen mark när de har det valet ❤

image

Publicerat på 02 maj 2016, i Fåren. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Fårfrisyrer i fokus.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: