Sthlm tur och retur

Arvid, jag, Monster och Yeti har varit på en snabb visit i Handen och i Abrahamsberg!  Yeti var hos Eva för behandling och konsultation och vi alla hälsade på syrran en sväng.

Eva tycker precis som jag att Yeti rör sig lika illa, hoppar, skuttar och så men hon tyckte att han kändes bättre runt bäckenleden än sist. Han var mindre spänd i musklerna och hade mindre låsningar. Ett positivt utlåtande trots att jag tycker det inte händer något. Så hur får vi den bättre statusen att slå igenom på rörelserna? Jag ska fortsätta träna på balansbollen, lyfta de vänstra tassarna en i taget, lyfta upp ett bakben i taget och trycka ner det andra och knuffa på honom. Backträning i backe och så en ny punkt som är mitt förslag, att travträna med cykel. Han kan öht inte trava i koppel, men på något sätt måste det väl gå att träna upp? Han galopperar hellre än travar i vardagen och traven är en tydlig svag punkt.

Jag har känt den senaste tiden att det är meningslöst och att han inte kommer bli bättre alls, men nu känner jag mig mera hoppfull. Det är bra!

Sen tuffade vi vidare genom ett Stockholm i rusningstrafik. GPSen lurade in mig i centrum och att sitta med en GPS och blixtsnabbt avgöra vilken fil en ska i när det är filer och bilar överallt och en aldrig kört där förut – det är en utmaning!  Tur att Arvid var väldigt samarbetsvillig och nöjde sig med att kolla på Maisy Mouse i 45 minuter i sträck..

Fram kom vi iaf och spenderade kvällen med att äta linssoppa och ta en promenad med hundarna. Det gick bra tills att Arvid bestämde sig för att gå själv. Då minskade tempot till ca 100 m/h.. När en är nästan två år finns ju oändligt mycket att utforska!  En blomma, ett blad på en buske, en kotte, en elledning, en sten eller en myra, allt är nytt, spännande och måste kollas närmare på!

image

image

Det tog sin lilla tid om en säger så 😉

Idag höll sig Arvid i vagnen på den rätt långa morgonpromenaden och fick utlopp för energin på en lekplats istället! Roligast är rutschkanan även om vi lade lite tid på gungorna också 🙂

image

Det har gått otroligt bra denna gång att åka långt själv med Arvid!  Många gånger går det mesta att lösas med en platta med barnprogram eller spel, men bäst är det att åka efter lunch när Arvid normalt sover. Idag var han trött redan på fm eftersom han både somnade sent och vaknade tidigt, ny plats och allt som det var. Men fördelen med att barnet är så trött att han själv går in till sängen precis innan en ska åka är ju att han sover hela vägen. Jackpott!!

Publicerat på 21 maj 2016, i Bebis, Yeti. Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

 1. Det är verkligen så jobbigt när man inte hittar problemet som orsakar orenhet hos hunden. Hur känner du inför att fysträna en massa utan att veta vad skadan är? Jag gjorde det med, körde wtm, pilatesboll med mera. Men min hund blev bara sämre o sämre. Tillslut åkte jag till en annan fysioteruapeut i norrtälje som hittade en skada ( som bland annat orsakade roterat bäcken). Kite är i princip frisk nu. Du som ändå åker till sthlm kanske skulle åka några mil extra, det är såå värt det ❤ Hoppas din voffe blir bra !

  Gilla

  • Jag tror att skadan var ett roterat bäcken. Yeti blev tacklad och han gick lång tid utan behandling eftersom ingen hittade vad som var problemet. Troligen är det en kombination av muskler som byggts fel och vana. Han har ju ändå gått så i två år.. Har varit hos Eva tre gånger nu och hon tycker att han känns bättre och han reagerade betydligt mindre i fredags än första gången. Så det går ju ändå framåt. Jag har nått min smärtgräns för hur långt jag åker. Eftersom syrran bor i Stockholm är det ok, annars vet jag inte. Men tack för tips!

   Vad gäller att hålla i träningen när jag inte ser resultat så är det segt som bara den såklart.. Jag är inte alls lika duktig att träna på bollen nu som i början. Backandet går bättre av någon anledning..

   Gilla

   • Läs gärna igenom sostassar.blogg.se . Therese som fysioterapeuten heter anser att en hund ska vara frisk efter 2-3månaders rehab, annars behandlas den fel. Den vanligaste orsaken till snett bäcken är ju att musklerna är så spända att det dras snett. Jah stretchar kite varje dag efter 60-90minuters skogspromenad, jag får inte gå på plant underlag. Då avlastar hon och bygger mer snea muskler = ökar på skadan. Ts mål är även att man som hundägare ska kunna rehaba sin hund själv så det blir inte så många resor. Och är din hund redan bättre kanske det räcker med ett besök. Hon håller till i Åkersberga, så det är okej väg. Du kommer inte ångra dig om du åker. En tjej på fb skrev till mig och frågade lite om Therese, har rehabat på ett stort, välkänt företag hur länge som helst med pyttesmå förbättringar. Nu åkte hon till T från Norrland och fick en allvarlig skada konstaterad, trots att de bara matat på med olika fys-övningar. Jag vet ingen som är så kunnig på hundens hela anatomi som den här personen.

    Gilla

    • Intressant blogg! Vad kostar hon? Att inte gå på plant underlag är omöjligt här.. Finns bara åkrar och vägar, i hagarna kor och nyfödda rådjur.. Men det kan ju vara därför det tar lång tid. Yeti har fått rimadyl, el, laser, han har simmat mm. Blev bättre av ren kiropraktisk behandling men där fanns ingen rehabtanke eller uppföljning så då fick jag tips om Eva. Hon är ju absolut bäst hittills.

     Gilla

     • Ja det är svårt det där med underlaget. Jag får åka bil till skogen varje dag, Supertråkigt. Jag jämför det med att åka bil till wtm i Norrköping två ggr i veckan pengamässigt.. Du kan läsa i min blogg vad vi har gjort. Har en kategori som heter rehab.

      Hon tar 1800kr för en undersökning (tar mellan 3-5timmar och då ingår ett återbesök) det är mycket pengar, men inte mycket om man jämför med hur många timmar och vilken engagemang man får av henne. Hon har en hemsida för företaget som heter sostassar.com .

      Gilla

      • Det blir ju som att hela livet byggs upp runt att hunden ska rehabas.. Finns liksom ingen möjlighet att klämma in att åka bil till en skog varje dag. Blir mätt av bara tanken.. Vi får väl se om jag kanske ändå måste ge det en chans om detta inte hjälper.. Men igen, tack för tips!!

       Gilla

  • Måste fråga, hur blev Kite behandlad för roterat bäcken?

   Gilla

%d bloggare gillar detta: