Lite kvällsvallning i regn

Det blir inte mycket vallat just nu, fåren går i skogen i Normlösa och pappa kollar till dem. De sköter sitt jobb som landskapsvårdare kan en se på slyet. Det finns liksom en lövfri zon upp till en dryg meter och sen når de inte längre och slyet växer fritt.

image

Var är fåren? undrar Monster. Yeti tänker på annat 🙂

image

Gissa på vilken sida av staketet fåren går?

Monster fick göra lite praktiskt arbete och hålla tackorna medan pappa och jag klippte bort två av de tre öronmärken som vi satte dit nyligen. Det hade blivit infekterat och svullet och såg allmänt eländigt och ont ut. Reglerna säger ett märke per öra men detta går ju inte 😦

image

Aj!!

Yeti är ju riktigt duktig med fåren! Monster får lätt lite låsningar medan Yeti är öppen i huvudet och mjuk!  Jag upplever ju att han är alldeles för het men idag var han sansad! Ska förresten inte skylla hettan på bara Yeti, om han fick valla oftare skulle han nig lugna ner sig.. Nåväl, han är mycket rolig att träna och sköter sig med den äran!

Efter det senaste besöket hos Eva tycker jag att Yeti rör sig bättre. Det är knappt jag vågar skriva det men han gör lite färre hoppsasteg. Hoppas hoppas att det håller i sig!! Cykeln är tyvärr fortfarande opumpad men jag har börjat stretcha honom och så har vi jobbat med balansbollen och att backa i uppförsbacke. Heja oss!

Publicerat på 26 maj 2016, i Fåren, Vallning, Yeti. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Lite kvällsvallning i regn.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: