I fokus: hönshus

Det tycks mig som att jag blivit någon form av klusterbloggare. Ingenting på någon vecka och sen bam bam BAM så kommer flera på raken. Det blir lite så när veckorna är fulla!

Jag är rätt upptagen med mitt hönshus just nu! Vi har en deadline den 10 juni för den 11 ska vi på hönsbytardag i Österbymo! Då är planen att vi ska ha med oss en liten grupp hönor och en tupp hem 😀

Hönshuset är ett före detta hundhus som dels var för litet och dels för sunkigt för att jag skulle använda det till hundarna. Det var mörkt, skitigt, mängder av hundhår och dessutom någon äcklig lukt.. Efter att rivit ut golvet, målat väggarna och satt plywood nertill både luktade det och såg fräschare ut!

Tanken med detta projekt är även att ska vara billigt, till skillnad från hundgården och hundstallet som kanske, hrm, kostade en aning mycket…  Jag har köpt färg, några brädor till hönsgården, ett antal vinkeljärn, en låda skruv, plywood, silikon att täta med och en begagnad expedit-möbel från Ikea, resten är återbruk av möbler, vår gamla balkongtrall, två golvbrädor och lite rester av virke och nät från hundgårdsbygget.

Just nu är jag i full färd med att måla inredningen!  Vitt och snyggt ska det bli med blå vaxduk och gröna plastlådor till reden. Till sittpinnar tar jag träd från trädgården, hittills har en lönn strukit med. Jag måste erkänna att det kändes rätt genuint att släpa på ett nysågat träd till stallet, kvista av stammen och sätta upp den i hönshuset 🙂

Tanken är att bygga våningar på höjden eftersom det är litet. Så lite etagevåning kan man tänka! Bilder kommer när allt är klart, men en sneakpeak på inredningen kommer här!

image

Publicerat på 03 juni 2016, i Höns, made by Hedvig. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Spännande med höns. Jag har varit hönsägare i två veckor nu och det är såå roligt =)

    Gilla

%d bloggare gillar detta: