Hönshuset är färdigt!

Nu så! Lite sjuka bromsade upp projektet men nu är hönshuset klart för användning!  Ska man vara noga så saknas två detaljer, ett fönster och en lucka för luckan så att säga. Fönstret ska fixas med pappas hjälp före hösten och luckan måste jag fixa snart. Innan den är färdig tänker jag bara ställa något för så att ingen kan komma ut eller in.

image

image

image

Mitt hönshus är litet och därför har jag valt att bygga i etager. Sen kanske jag måste justera ett och annat, som höjden på sittpinnarna. Vi får se hur det funkar! Enligt Jordbruksverket kan man ha 7-9 hönor per kvadratmeter och det blir 35-45 hönor här inne. Det känns ju helt galet!  Vad sjukt att det är lagligt att ha dem så trångt! Svenska lanthönsklubben rekommenderar en halv kvadratmeter per höna ute och inne och det låter vettigare. Det innebär att jag kan ha 10 höns inklusive tupp och det känns som en lagom grupp!

Idag är det hönsbytardag i Österbymo och vi ska dit hela familjen. Förhoppningsvis kommer vi hem med en liten grupp hönor och en tupp 🐓 🙂 Håll tummarna!

Publicerat på 11 juni 2016, i Höns. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Hönshuset är färdigt!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: