Höns och kycklingar!

Igår var vi på hönsbytardag i Österbymo och jädrar i min låda vad med folk det var! Vi kom vid 11.30 och då var det redan långa köer vid typ alla stånd och så mycket folk att det knappt gick att se något eller röra sig framåt. Kl 12 tutande det högt och då fick handeln börja. Vi stod i kö på ett ställe men de höns vi ville ha rök direkt. Missmodet inföll och det kändes lite hopplöst. Men då slog paniken till och vi köpte raskt två svarta damer av blandras. Eller damer är väl en kvalificerad gissning, vi får hoppas att ingen av dem börjar gala! De bör värpa ägg i spännande färger så det blir kul om de nu är hönor 😉

Sen köpte vi även en liten grupp dvärgkochin, en tupp och två hönor. De är så himla söta, som små dunbollar 😍😍 Därmed var shoppingen slut för vår del och vi fikade i gräset och åkte hem.

Väl hemma åkte jag över till en granne för att köpa foder och kom hem med fyra små dunbollar till! De är av rasen isbar och värper gröna ägg, dvs om de är hönor då.. Det betyder att vi nästan är uppe i så många djur jag tänkt mig. Det är frågan om vi kan hitta ett par hönor som är vuxna och lägger ägg, för det vore ju roligt att få ägg också!

image

image

image

image

De lite större hönsen fann sig väl tillrätta med en gång och verkar faktiskt riktigt tama! De var till och med ute i hönsgården igår kväll och verkar väl till mods 🙂

Publicerat på 12 juni 2016, i Höns. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Höns och kycklingar!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: