Hönsgårdsjusteringar

Idag har de små pullorna hängt i hönsgården alla fem! De verkar trivas men har nog inte utforskat hela gården ännu. Jag upptäckte ett litet oväntat problem i morse när tre små hönor satt fast precis innanför dörren. Jag har satt plywoodskivor längst ner på alla väggar upp till 30 cm och skivan är även framför dörren. Sen är det ett mellanrum mellan dörren och skivan på kanske 10 cm. Jag hade verkligen inte räknat med att hönsen skulle vilja sätta sig på den smala skivan och ramla ner bakom den men det var precis vad som hände! Så idag har jag och den eminenta snickaren Arvid satt en bräda över glipan. När vi ändå var igång satte jag upp ett par sittpinnar till. Det känns som att jag kommer justera inredningen allt eftersom. Skitsvårt att veta innan hur högt sittpinnarna ska sitta eller vart de kommer föredra att hänga.

image

image

Kycklingarna äter förresten som små hästar. My god vilka glupska små rackare!

Publicerat på 13 juni 2016, i Höns. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Hönsgårdsjusteringar.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: