Två maranhönor!

De här två  damerna flyttade hem till oss idag! De här maraner och värper bruna ägg. De kom ikväll men verkar redan passa fint in i gruppen. Nu har vi en brokig skara med 11 höns av tre olika raser i olika färger och storlekar plus de små rara blandisarna! De är så mysiga och gulliga och jag är så förtjust i dem ❤ De har sina speciella ställen att sova på och de små är så fina att se tillsammans när de hänger i hönsgården.

image

Nykomlingarna tänker visst sova på buren där kycklingarna bor. Lilla Fröken sover också på buren, kolla in storlekskillnaden vetja! Lilla Fröken kan ni se längst till höger, så liten och söt ❤ 😂

Vad tycker ni de nya damerna ska heta? Namnen Märta och Berta dök upp i huvudet, vad sägs om det? :DDvärgkockinhönorna har också fått namn, Fröken då förstås och så lilla Tufsan ❤ Tuppen får heta Sorken, det är gotländska för pojke! De båda svarta hönorna har inte fått namn än, men jag funderar på Heidi och Hillevi. Kycklingarna är helt namnlösa, där har jag inte ens förslag ännu men det kommer nog när de växer till sig.

Jag har förresten skapat två nya sidor här på bloggen, en till hönsen och en till fåren. Där kan man läsa om djuren vi har här!

Publicerat på 16 juni 2016, i Höns. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Två maranhönor!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: