Kolmården 

Idag var vi på Kolmårdens djurpark!  Jag är egentligen tveksam till detta med djur i bur och dessutom har jag ju jobbat där vilket inte gör det till det perfekta resmålet men dels är det annorlunda med ett entusiastiskt barn och dels har det hänt massor sen jag var där senast. Vi hade helt enkelt väldigt trevligt trots att det tar emot att se ett och annat stereotypt beteende. 

Arvid var glad hela dagen och även om han knorrade lite över att behöva lämna bilarna i Bamses värld och lekplatsen i Kulmården så lyste hela han upp när han såg nanduerna, marorna och tigrarna! Vi kom vid matdags tror jag för hela fyra tigrar var i rörelse alldeles nära oss samtidigt och Arvid var exalterad! 

Bäst för dagen var nog linbanan över safariparken, Arvid tittade, pekade och morrade om vartannat och vi såg djuren på hyfsat nära håll.

Arvids favoriter!

Efter en glass vid aporna började Arvid tackla av lite och jag tror han började känna att han inte klarade att in fler djur. Efter safarin fick han sitta i selen och vila och jag är så glad att jag tog med den även om vi inte använt den på ett tag. Den är verkligen guld värd när en har en trött unge som inte vill sitta i vagnen. Arvid somnade gott i selen och sov ända till Linköping!  Nu kommer han därför vara vaken till 22 ikväll 😉

Hur gick det med att vara utan blöja såhär när en är iväg då? Jo absolut över förväntan tycker jag! Arvid har kissat på ett antal toaletter och en gång i skogen. Det blev kris mitt under delfinshowen så vi fick knöla oss ut från en full rad.. Det resulterade i blöta byxor men vi hade med oss två par extra så det gjorde inget. Det var lite orutinerat att inte fråga om kissnödighet innan showen kan vi konstatera!  Men totalt sett gick det super! Och Arvid har börjat säga till mycket mer och tydligare sen vi tog bort blöjan. Han är absolut redo för att ta det steget!

Publicerat på 07 juli 2016, i Bära barn, Familj, Nära föräldraskap. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Kolmården .

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: