Fårö!

Igår vaknade vi inte alls kl 6 men det var ändå ingen kö till färjan över till Fårö. Vi hurrade och åkte till Digerhuvud och kollade på raukar! 

Blivande bergsklättrare?

Sedan kurrade det i magarna och vi köpte crêpes på en gammal mack. Det öppnade 11 och redan då var det kö. Men gott var det!

Crepe med roquefort, chevre, potatis och valnötter. Så gott!

Crêperiet Tati som finns i en gammal mack!

Efter detta matäventyr körde vi norrut och landade vid Fårö fyr. Vi fattade inte riktigt vad vi betalade 30 kr i parkeringsavgift för men vi skulle nog fortsatt en bit norrut till fots för att nå Norsta Auren. Nu körde vi norrut och letade desperat efter någon väg närmare stranden. Till slut parkerade vi längs vägen och gick genom en kohage där markägaren välkomnade med skyltar om lösgående djur och tjurar. Väl framme vid stranden så var det värt besväret! Mjuk och fin sand, klart vatten och bara lite folk. Och framför allt, ingen tång! Stränderna runt vår camping luktar väldigt mycket av rutten tång..

Norsta Auren

Arvid sov som en stock genom både uppsättning i selen vid bilen och att vi lade ner honom på en filt på stranden. Sen sov han gott medan vi badade en vända.

En bärpappa med älskad unge i wompat!

Sötnos i sanden

På vägen hem kollade vi in ett naturreservat på alvaret, Bräntings Haid. Det var enormt men ska nog med fördel ses på våren och försommaren när orkidéerna blommar. Vi traskade runt lite och hittade massor av orkidéer som blommat ut och några få som fortfarande hade blommor kvar.

Orkidéer!

Liten äventyrare 😍

Publicerat på 23 juli 2016, i Just nu. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Hihi vår lördag så nästan likadan ut… Vi kom till Fårö vid ett, åkte till Creperie Tati och åt… Vidare till Norsta Auren för sol och bad några timmar, middag på Carlssons och avslutning vid Digerhuvud och solnedgång🙂 Sen åkte vi faktiskt till Langhammars raukområde i det sista ljuset!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: