Södra Gotland 

Lördagen spenderade vi mest i bilen. Vi tog först en tur till turistbyrån för inspiration och sen tutade vi iväg söderut. I ärlighetens namn så finns det betydligt färre saker att göra söderut och det vi egentligen var mest sugna på, att ta en båt till Karlsöarna, kändes väl omständigt. Men ett stopp i Kovik där bi kikade på ett gammalt fiskeläger och en lunch i Klintehamn blev det innan vi körde in på den otroligt natursköna leden längs med Ekeviken. Där fanns låga martallar som alla lutade västerut och massor av steniga stränder och så Karlsöarna som mäktigt torkade upp sig ur havet.

Ett litet kapell i Kovik

Utsikt mot Lilla Karlsö 

Pascal lägger sista finishen på sitt stentorn

Vi åkte genom en fågelskyddsområde också och jag kan inte låta bli att bli fascinerad av marker som är utan träd, som aldrig växer igen trots inte så stark hävd. Det är fint med naturliga slätter!

Slutligen denna dag åkte vi till en gammal medeltida gård, Kattlund. Gamla ladugården och hus från tidig medeltid. Det var både fint och hade ett mycket gott fika. Dessutom en liten butik med fina tovade vantar. Jag fattar verkligen inte hur man får till tummen 😉

Publicerat på 25 juli 2016, i Just nu. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. the crazy pack

    Du har verkligen fått mig att längta till Gotland nu! Var där mycket under min uppväxt, men nu är det nog nästan 20 år sen jag var där sist. Pratat om det länge, men alltid dyker det upp något. Just Karlsöarna är ett av mina starkaste minnen, men det är ju så otroligt vackert överallt!

    Gilla

  2. Vi var på Stora Karlsö, kan verkligen rekommendera det vid nästa besök, men vagn funkar inget vidare. Väldigt vackert där och mkt intressant!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: