Välkomna Ulla, Märta och Bärta!

Nu har tre åsentackor flyttat hit! De är rätt blyga och inte helt nöjda med att ha flyttat men jag hoppas att de tinar upp. Jag köpte dem AB en lite desperat säljare som var väl medveten om att de behövde klippas och my god, det behövdes verkligen! De var helt ihoptovade i ullen och den är ju naturligtvis helt oanvändbar. Annars är det därför jag köpt dem, mina andra damer har riktigt tråkig ull och de här har väldigt bra ull, tror jag iaf efter att ha sett den igår.

Märta, Ulla och Bärta

Ett klippt och två mycket oklippta får

Jag och AC har köpt en elektrisk fårsax eftersom det är dels lite svårt att få tag på fårklippare här och dels kostar lite mycket när man inte har inkomster på fåren. Vi lånade en sax i våras och klippte själva och nu testade jag för första gången med vår egna och det gick super efter att jag listat ut hur den skulle sitta ihop och vart den skulle skruvas åt. Det tog kanske 10 försök där alla delarna ramlade ner i gräset.. Men nu kan jag 😉

Hönorna Märta och Berta fick avstå sina namn för att fåren skulle få dem, istället heter hönorna nu Henny och Henrietta!  Det är min hönspartner som kommit på dessa eminenta namn 🙂

Publicerat på 28 juli 2016, i Fåren. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Välkomna Ulla, Märta och Bärta!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: