Sista veckan 

Semestern börjar närma sig sitt slut, jag och Arvid är hemma en vecka till och Pascal börjar jobba imorgon. Veckan som kommer har jag tänkt att tova, annars har vi inte direkt några planer. Vi har haft en riktigt härlig semester,  sett och gjort mycket och haft toppenväder! 

Igår var vi hos min moster Bitte, fikade, plockade blåbär och badade! Jag är så glad i mina mostrar, är så glad att vi har bra kontakt och att Arvid har två fina reservmormoar nu när hans egen inte finns med i våra liv ❤

Som alltid fanns ju en önskan att vi skulle ha hunnit mer hemma under semestern. Staketet hade ju behövts målas och det blev inte av. Vi behöver sätta fönster i hönshus och egentligen i själva stallet mot fårboxen också. Jag hoppas att pappa hinner med det någon dag snart!

Fåren har funnit sig tillrätta i skogen och även om de håller sig i två flockar så slåss de iaf inte. Jag är sugen på att betäcka dem i höst, dels behöver de betäckas innan de blir för gamla för att vara förstföderskor och dels vill jag förnya gruppen. Jag tänker att jag behåller tacklamm från åsenfåren och försöker sälja blandrastackorna till liv. Baggarna måste ju tyvärr till slakt och det är ju det som tar emot. Jag har lite svårt för djuruppfödning av de arter där handjuren saknar livvärde… 

Vi förlorade två av isbarkycklingarna för en vecka sedan och det gjorde mig så ledsen. Räven var här på en blixtvisit och tog de vackra små blå hönorna. Nu har vi sju hönor och två tuppar kvar och planen är att utöka lite. Vi skulle vilja ha ett par halvvuxna isbarhönor, gärna blå och sen är jag sugen på kopparmaran. Jag tycker de är så läckra. Men det finns ju fler hönsraser som araucana och ayman cemani som också vore läckra att ha!

Publicerat på 31 juli 2016, i Familj, Fåren, Höns. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Sista veckan .

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: