Det stora boktipset

Lagom innan semestern började slängde jag ut en fråga på facebook och frågade om boktips. Jag tror att jag frågade mer specifikt om ”böcker som känns och stannar kvar”. Jag fick överraskande nog mängder av tips! Många hade jag läst men väldigt många för mig helt nya författare och böcker! Det var verkligen roligt och jag köpte raskt en hög, lånade en hög av vänner och ännu en hög på bibblan. Jag har givetvis inte hunnit med alla dessa böcker ännu men jag tänkte lägga ut listan! De jag har läst skriver jag en kommentar om, resten står som bara tips helt enkelt. Håll till godo!

Boktips

Shantaram – Tipsad av flera

En bön för Owen Meany av John Irving – har jag läst och älskat!

Tills jag finner dig av John Irving

Housekeeping av Marilynne Robinson – Hittade inte på svenska men köpte Lila och Gilead istället. Har läst Lila och kan rekommendera!

Tidsresenärens hustru av Audrey Niffenegger – Har jag sett som film och den var bra! Känslosam 🙂

Själens osaliga längtan av Audrey Niffenegger

Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda – Har läst men minns inte jättemycket av..

Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafon

Serien Brobyggarna av Jan Guillou – Tipsad av flera

Mig äger ingen av Åsa Linderborg

Hästpojken – har jag ett svagt minne av att jag har läst. Eller var det Hundpojken? Hmm…

Berättelsen om Edgar

Nattens cirkus av Erin Morgenstern – En av de absolut bästa böckerna jag har läst. Den sög tag i mig och höll mig kvar länge länge efteråt.

Horn av Joe Hill

Godnatt finaste av Dorothy Koomson

Okända väsen av Tracy Chevalier 

Till sista andetaget av Anne Swärd – Har läst nu i sommar och den var riktigt bra!

Outlanderserien – Rekommenderas av flera

Livet en bruksanvisning av Georges Perec

Psalm vid resans slut av Erik Fosnes Hansen – Läste ut igår och kan rekommendera!

100 år av ensamhet av Gabriel Garcia Márquez – Har jag börjat läsa idag.

Kallocain av Karin Boye

Även tystnaden har ett slut av Ingrid Betancourt

Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer – Läste jag för länge sedan men klickade inte riktigt med huvudpersonen. Borde kanske ge den en chans till? Jag har gillat andra böcker av Safran Foer som t ex fackboken Döda djur som handlar om köttindustrin i USA. Läs den och bli vegetarian.. 😉

Fiskarmännen av Chigozie Obioma

Tillbaka till henne av Sara Lövestam –  Sara Lövestam är en av mina absoluta favoritförfattare så jag borde skriva ett alldeles eget inlägg tillägnat henne. Det kommer kanske en dag? Måste jag tillägga att jag älskade Tillbaka till henne? 

Filosofen som inte ville tala 

Konsten att höra hjärtslag av Maggie O’Farrell

Den hand som först höll din av Jean-Philipp Sendker

Sarahs nyckel 

Italienska skor och svenska gummistövlar av Henning Mankell

Britt-Marie var här av Fredrik Backman – Backman är en himla bra författare som jag gillar skarpt. Det är väl han som även skrivit En man som heter Ove? Det är humor och känsla och Fredrik kan verkligen sätta fingret på människor med egenheter och få oss att älska dem.

Mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman

Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty

Cirkelserien – Bra ungdomsböcker även för vuxna 🙂

Avdelning dystopier

Fahrenheit 451

Du nya sköna värld

1984 av Georges Orwell
Författartips

Erland Loe – Har läst den med älgen men minns inte vad den heter just nu. Bongo kanske?. Jag gillar men stör mig lite på temat med män som förverkligar sig själva. Jag tycker ämnet är lite uttjatat i stort – vilket iofs inte betyder att det finns guldkorn!

Lucy Dillon – Har jag läst typ allt av. Jag gillar massor! Hon skriver romantiska böcker som är lätta att komma in i. 

Torey Hayden

Haruki Murakami – Tunga böcker som utspelar sig i gränsen för det omöjliga. Både jag och Pascal har läst många av hans böcker och de är bra! Ingenting man plöjer igenom en tisdag 😉

Margit Sandemo – Jag har lyssnat på hela Sagan om Isfolket och jag tyckte mycket om dem! De är övernaturliga och lite Harlekinaktiga men bra också.

Publicerat på 02 augusti 2016, i Litterärt. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Jag lägger till Lars Myttings roman, och en som fastnat sedan tidigare sommar, Mississippi av Hillary Jordan!

    Gillad av 1 person

%d bloggare gillar detta: