Valla hela gruppen 

Nu har jag ju 8 tackor i en grupp, även om de själva absolut betraktar sig som två självständiga flockar. Idag vallade jag för första gången på alla 8 vilket medför lite svårigheter i form av att de delar på sig i sina respektive flockar och att åsentackorna knappt är invallade. Men det gick riktigt bra ändå!


Jag har ju inte skrivit något om det men Monster jobbade så himla bra både när vi hämtade de nya fåren och när vi lastade dem för att köra dem till skogen. Det händer hyfsat ofta att jag blir lite osams med Monster för att han låser sig när vi vallar och därför inte är öppen och fri i tanken. Resultatet blir att han är svår att få att växla mellan att driva och flanka och det gör att han tappar överblicken på djuren och inte lyder kommando i tid. Men de senaste gångerna och särskilt när han jobbat med åsentackorna har han varit helt fri i tanken och jobbat superbra!! 

Eftersom tackorna knappt blivit vallade på så ställde de upp sig mot Monster och till och med försökte stånga honom när vi skulle lasta. Då visade Monster sin riktiga styrka genom att bara gå sakta framåt och tålmodigt trycka på. När tackan stångade mot honom högg han kontrollerat i nosen och avvaktade sedan att hon skulle backa och det gjorde hon efter andra försöket. Otroligt cool hund i de lägena!

Publicerat på 06 augusti 2016, i Fåren, Monster, Vallning. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Ninnie Lindvall

    Perfekt läge att träna hunden att komma in i delningen när du har två flockar som gärna stannar isär 🙂

    Gillad av 1 person

%d bloggare gillar detta: