Så charmiga!

De är ju för söta våra små höns ❤ Så mysiga små individer som växer och utvecklas! Vår lilla tupp Sorken har växt upp till en herre som både gal och försöker para hönorna, dock är med bättre resultat på det förra. Jag har sett honom fjädra fram och försökt nypa tag i nackfjädrarna på Lisen och Fröken men de har skrikande sprungit därifrån så ingen lycka än. De två könsmogna damerna Henny och Henrietta har han inte vågat sig på vad jag har sett. Eller Henny då, Henrietta ligger mest i sitt reda och ruvar på sina obefintliga ägg.. Henrietta har legat i redet i över fyra veckor nu trots att vi lyft ur henne varje dag. Igår och idag tog jag med henne in i trädgården till de andra och idag har hon faktiskt varit ute i ett par timmar!  Hoppas hennes ruvmani släpper snart.

Isbarerna Lisa, Putte, Lisen och Lina

Dvärgkochin Tufsan och Fröken! Maranen Henrietta är på väg ur bild.

Maranen Henny njuter i solen ☀

Två fluffiga rumpor i tujan! Lisen och Lisa klättrar 🙂

Publicerat på 14 augusti 2016, i Höns. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Så charmiga!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: