Begåvad vallhund 

En del av er tänker kanske att jag har lagt ner hundträning helt men jag vallar faktiskt en del. Monster vallar på kul eftersom han nu är pensionär från tävling men Yeti ska iaf bli godkänd. Minst.;)

Idag har jag tränat och Yeti gör verkligen framsteg. Han är gärna lite grund bakom fåren i hämtet men idag gjorde han världens hämt! Åt vänster, höger är hans tajta sida. Han gjorde, förutom en snygg båge, flera fina upptag där han bromsade in självmant och gick lugnt mot djuren. Dessutom jobbar han bättre i drivningarna och flänger inte riktigt lika mycket även om det kan bli bättre ändå.

Yeti är ju åt det hetsiga, lite flamsiga hållet i sin personlighet men under hetsen finns en väldigt mjuk och lyhörd hund som är mån om att göra rätt. I vallningen finns massor av fina bitar när han slutar hetsa och börjar tänka. Då kommer en riktigt läcker vallhund fram!

Monster är en betydligt coolare hund men som istället har sina egna idéer vad som gäller. I sommar har även han utvecklats massor! Nu växlar han mellan flanker och drivningar och låser sig inte i hämten. Har ju sagt det förr men det är en stor fördel med terräng och träd som de måste tänka på att undvika, då blir de tvingade att använda hjärnan 😉

Publicerat på 21 augusti 2016, i Monster, Vallning, Yeti. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Vilket härligt inlägg och det var mycket intressant att läsa.
    Mycket bra samarbete mellan herde och hund!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: