Liten har blivit stor! 

För första gången såg vi tuppen Sorken para hönorna!  Sorken har försökt förut, dansat med vingen ner mot marken och sen sugit tag i nackfjädrarna på favoriten Lisen medan hon skrikande flaxat iväg i panik. Då har givetvis Sorken tappat taget och genant spatserat iväg. Men idag såg vi Sorken göra ett vingligt men lyckat försök med Henrietta som var med på noterna och vek upp stjärtfjädrarna. Nu var Sorken på gång och gjorde strax därefter närmanden mot favoriten Lisen som första gången köpte uppvaktningen och stod kvar utan att vare sig flaxa eller skrika!  Kul att få denna insyn i hönsen kärleksliv, även om det ser lite våldsamt ut för ett otränat öga även när hönan är med på det så är det stor skillnad om hönan är villig eller ovillig 🙂

Nu gissar jag att eftersom Lisen blivit vuxen på detta sätt borde hon väl snart lägga ägg? 

Publicerat på 30 augusti 2016, i Höns. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Liten har blivit stor! .

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: