Fårfrossa

Mina tackor har stått och skakat idag. De gillar inte vädret med 3 grader, regn och blåst. De fick gå in i stallet med torrt hö och varm halm istället och det verkar de uppskatta! 

Fårgrindarna däremot uppskattade de inte. Det tog en evighet att få in dem med Monster. Blir svårt att träna fålla med Yeti om de inte köper fållandet bättre. Kanske ska ge dem mat där? De är ju lite allmänt skeptiska mot både folk och fä..

Vi vallade hos Susanna i onsdags och då gick det mycket bättre än gången innan. Monster börjar fatta look back och Yeti gjorde fina hämt men ibland blir ganska störd om det står en människa i flocken. Träna träna! Sen har han en tendens att glida på vänster flank både vid drivning och fösning. Monster tappar å andra sidan djur i hämten när flocken är större. Ja det finns helt enkelt lite att jobba på! 

Publicerat på 22 oktober 2016, i Fåren, Vallning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Fårfrossa.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: