Trump vann och jag ska börja hamstra

Att Trump vann igår var en vinst för patriarkatet, där alldeles för många hellre såg en galen man än en kompetent kvinna i positionen som världens mäktigaste person. Frågan är hur lång tid det kommer att ta innan USA får en kvinnlig president? Och en annan fråga är hur många som röstade på Trump som egentligen är emot kvotering och som dessutom aldrig skulle erkänna att någon man fått sitt jobb pga kön snarare än kompetens? 

En av de mycket talande karikatyrerna på Trump

Det är lätt att vara snabb att förlåta männen deras misstag och felsteg medan kvinnor får brinna på bålet. Det är oförlåtligt att göra misstag om du är en kvinna med makt. Hillary var långt ifrån perfekt som kandidat men hennes lista med misstag var ändå kortare än Trumps! Ändå ville halva amerikanska folket hellre ha Trump som ledare.
Igår vaknade jag upp till en mer osäker, en mer otrygg värld. Vad kommer detta att leda till? Vilken värld kommer vi att leva i om ett, två, fem eller tio år? Vad är det för värld där män som gör och säger osannolika ting gör dem MER populära?  Hur kan varken rasistiska, sexistiska och homofobiska uttalanden eliminera någon från att bli president? Samma fenomen ser vi i Sverige där SD blev större efter järnrörsskandalen och alla skandaler efter det. Ju fräckare, ju mer sexistiskt och rasistiskt de uttalar sig, desto fler anhängare får de!

Jag lyssnade på Radiopsykologen häromveckan där en kvinna med en stor rädsla för krig ringde in. Hon var  i 60-årsåldern och hennes mamma och mormor levde och överlevde två världskrig. Jag tänkte då att hon var lite tokig som hela tiden fick stoppa sina impulser att hamstra konserver och göra andra förberedelser men kanske är det hon som är klok och vi andra som är naiva? Jag tror minsann att vi får fixa till jordkällaren, köpa mer ved, börja hamstra konserver och förbereda oss på att det kan komma sämre tider. 

Publicerat på 10 november 2016, i Vår omvärld. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Det tragiska är att det inte är halva det amerikanska folket som ville se Trump som president. 52% röstade och av dem fick Trump inte ens 25%. Tack vare att han vann delstater med många elektorsröster så vann han valet.
    Det kanske inte är så dumt i Australien. Där är du skyldig att rösta, att utebli ger böter.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: