Baggen fogar sig!

Jag skrev ju för nästan en vecka sen om att baggen är så svår att flytta på för hundarna. Nu har der blivit bättre! Jag har ju varit sjuk och inte haft ork att träna men djuren måste ju ha mat så en hund per dag har fått följa med in. Jag har haft lina på hunden och långpiskan i handen och hållit hunden bakom baggen samtidigt som jag viftat runt benen på honom. Hundarna har ju velat släppa den bångstyriga baggen och fokusera på tackorna istället men se det får de inte! Alla ska med!

Framför allt har Monster följt med in och det beror på att Yeti tycker det är lite jobbigt när tackorna ställer upp sig. De tre gamla är inga problem så länge vi inte försöker få in dem i en fålla eller transport men den nya tackan Erika stångade Yeti ordentligt i sidan för ett par veckor sen. Hon måttade mot Monster häromdagen också men då kastade jag mig in emellan och smällde till henne. Det blir ju en väldigt jobbig och omöjlig situation om tackorna bestämmer över hunden..

Idag följde iaf Yeti med och alla fåren flyttade sig för honom! De höll sig borta när jag lade upp hö och baggen gjorde bara ett försök att gå fram. Erika höll sig i skinnet och följde med de andra! Äntligen känns det som att det kanske kommer fungera att vallade de här fem 🙂

Publicerat på 24 november 2016, i Fåren. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Baggen fogar sig!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: