Årskrönika 2016

2016 är till ända. Ett år som inte kommer att gå till historien som det bästa, varken privat eller i världen. Jag har gråtit för många gånger, varit förtvivlad, ledsen och arg, haft ont i ryggen och varit sjuk betydligt mer än vanligt, hamnat i konflikt och ifrågasatt om jag ska överhuvudtaget vistas på sociala medier. Men 2016 har inte bara varit uselt, det har varit fyllt med otroligt fina stunder också. Jag tänkte börja denna krönika med att lista de bästa sakerna med 2016!

  • Arvid, Arvid Arvid. Denna underbara unge som ger mig så otroligt mycket. Tänk att jag inte hade en aning om hur gosigt och mysigt det är att vara mamma? Och nu skulle jag aldrig vilja vara utan den erfarenheten. Jag älskar dig till solen och tillbaka, älskade unge!
  • Nya fina vänner som gör mig varm i hjärtat och mätt i magen under luncher och middagar. Är så glad att ni dykt upp i mitt liv  ❤
  • Hönsen! Dessa små kacklande personligheter som dessutom värper supergoda och vackra ägg! Fantastiska små djur 😍
  • Min fina Pascal, familj och släkt som finns där för mig ❤
  • Huset och trädgården som alltmer tar den form vi vill. Ett hus med massor av möjligheter!

Januari

Vi inleder det nya året med rolig agility men då Monster blir halt efteråt så lägger vi ner agility för gott. Yeti är hos kiropraktorn och känns bättre efteråt. wp-1451852993911.jpg

Januari kommer med stark kyla och rören i köket frös sönder. Elände! Pappa rycker in och fixar.Vi åker pulka hos gammelmoster Bitte och det är jätteskoj! Monster ska para en trevlig tik men det blir inget av det. Jag börjar göra egen deo (och gör fortfarande) och Arvid tränar för fullt på att stå själv! Och vi gör en himla massa sjukgymnastik…

Februari

Pappa hjälper mig med att installera luftvärmepumpen i hundhuset så nu är det helt färdigt!wp-1456401770550.jpg

Jag säljer ryorna, som rymmer och drar på stan i Mariefred. Sen drar en tacka till skogs och är borta i två veckor och går två mil fågelvägen!

Vi åker till Stockholm och kiropraktorn och passar på att träffa släkten med pulkaåkning och annat trevligt.

Mars

dsc_0040.jpgArvid går på Skogsknopp, vilket är himla trevligt och mysigt. Vi köper fem finullskorsningar som bor här ett tag. De är mycket trevliga! Troll börjar höra väldigt dåligt och vi grillar med AC, Axel och barnen i skogen! Jag köper en Wompat bärsele som är helt fantastisk även om jag tyvärr inte använder den så mycket längre. Monster fyller 7 år och är en mogen hund numera! Jag renoverar rum uppe och fixar en gästrum och sen är det dags för Arvids rum som får en lejontapet och ett litet kök!

April

Jag köper möbler på blocket och inreder för fullt. Yeti fyller 3 år!dsc_0131.jpg

Arvid går på allvar och vill gå hela tiden. Vi hälsar på Linnea och hästen Marianne och kollar in hobbithuset. Jag handlar virke till det blivande hönshuset!

Maj

dsc_0355.jpgJag gör färdigt Arvids myshörna och fixar en halsduk så att det fula rören blir randiga hästar i trädgården! Vi börjar sy waldorfdockor och jag börjar nåltova. Arvid och jag åker till kiropraktorn med Yeti och sen till syrran för ett par mysiga dagar! Fåren flyttar till skogsbetet och Yeti går superbra i vallningen!

Juni

Jag bygger hönshus och sen åker vi på hönsmarknad och köper höns! Först tre dvärgkochin och två blandisar.img_20160611_173836.jpg

Sen fyra isbarkycklingar och strax därpå två maranhönor! Från 0 till 11 på några dagar 😂😂 Den fina waldorfdockan blir färdig och jag är så nöjd! Vi firar midsommar på Kojtet och det är himla trevligt! Sen går vi på semester 🙂


Juli

wp-image-503849066jpg.jpgFörst fyller Arvid två år! Hurra! Vi hälsar på moster Bitte och busar med sysslingen Freja. Vi åker till Kolmården och spanar på lejon och sen åker vi till Visingsö och ser lejon i varje buske. Som tur är äter inte lejonen upp hästen som drar oss runt ön. Sen åker vi till ön Tallholmen och hänger med min moster och morbror Barbro och Anders! Både Arvid och jag badar!

Vi åker till Gotland och lyxsemestrar i tält med elplats. Kollar in Lummelundagrottorna, badar i Blå lagunen, kollar in raukar på Fårö, hittar fantastiska stränder och ännu mer. En hel underbar semester! Väl hemma igen köper jag tre åsenfår, Ulla, Märta och Bärta!

Augusti

Det är nästan bara höns och får i bloggen just nu! Hönsen växer och Sorken börjar para hönorna!wp-image-1757957244jpg.jpg

Ännu får vi bara två ägg om dagen delat på två familjer. Jag får borrelia och är sjukt trött hela tiden. Det är startskottet för en usel höst ur hälsoperspektiv. Jag vallar med hundarna och det går hyfsat bra. Vi åker till Tallholmen igen och njuter! Denna gång är syrran där också. Hundarna ser jag knappt, de bara simmar runt i vattnet 😀

September

wp-image-1897469326jpg.jpgJag försöker uppliva bloggens andra sidor genom att skriva om föräldraskap. Jag börjar på vallkurs i Ödeshög med framför allt Yeti och det är mycket nyttigt! Syrran är här och vi vandrar på gamla stigar där vi red så mycket för länge sen. Vi hälsar på brorsan och får massor av tomater som han odlat i sitt växthus! Vi bestämmer oss för att vi också måste ha ett 🙂 Jag kokar tomatmarmelad och plommonmarmelad i mängder!

Hönsen börjar värpa på allvar! Nu får vi en härlig blandning av bruna och gröna ägg varje dag.

Jag bygger staket och får ryggskott för första gången denna höst, men inte sista.

Oktober

Jag bygger egna fårgrindar! Planen är ju att skaffa bagge och då behöver jag kunna göra små boxar i stallet.wp-image-836345098jpg.jpg

Sen flyttar Gunvald och Erika hem till oss! Det lugnar ner de lite stressade damerna så de blir lugnare, men å andra sidan är de nya fåren omöjliga att valla på. Pest eller kolera..

Jag går vallkurs för Bobby Dalziel! Mycket nyttigt och kul! Yeti lär sig att gå sakta mot djuren 🙂

Både jag och Arvid är sjuka. Jag har flera ryggskott och börjar gå hos kiropraktor. Sen är vi båda förkylda i omgångar..

November

wp-image-783110516jpg.jpgJag bygger en höhäck som jag är mycket nöjd med. Gör jag en till någon gång ska jag göra den 10 cm högre, annars perfekt! Ruben sätter in förnster i stallet! Superbra! Nu har vi fönster både till fåren och hönsen!

Vi åker till Stockholm och träffar syrran! Sen åker vi till Cirkus för Fantomen på Operan och hinner dit med fyra minuters marginal. Sjukt stressigt.. Men otroligt bra musikal!!

Jag blir sjuk igen och har något influensaliknande..

Katten Hedvig får mystiska kramper och vi är tvungna att åka till veterinären för att låta henne somna in 😦 Även lilla hönan Stina är sjuk och vi måste ta bort henne med.

Det är personalfest och jag är Rödluvan! Hemma bakar vi lussebullar och Arvid gör jättefina bullar såklart 🙂 Och sen firar vi farfar 94 år och brorsan 36 år. Därefter fyller lilla Troll 13 år och vi får en tonåring i huset. Älskade Trollgubben!

December

Troll får somna in efter mycket ångest och förtvivlan. Det är fruktansvärt jobbigt även om det är rätt.dsc_0807

Han somnar i mitt knä och jag har mitt ansikte begravt i hans päls. Det är fint och fruktansvärt på samma gång.

Vi firar jul hemma med syrran och Ps brorsa. Det är riktigt mysigt! Juldagen är vi hos pappa och sen njuter vi hemma. Vi går en promenad med 10 hundar! Härligt att det går så bra trots att det var ett par nya hanar med 🙂

På nyårsafton åker jag och Arvid till Rydskogen och grillar med fina Karin och hennes familj medan hundarna försöker stjäla korv varvat med att leka med pinnar 🙂

Publicerat på 31 december 2016, i Årskrönika. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Årskrönika 2016.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: