Ruvgalna hönor

Sen ett tag tillbaka har tre av våra hönor, Fröken, Tufsan och Lina, surat eller skrockat vilket innebär att de vill ligga på ägg och få kycklingar. Vi har tänkt att de får komma på andra tankar men tanken på kycklingar har ändå funnits där. Hönorna är dock så himla envisa att vi gav oss 😂😂 Dvärgkochin har ryckte om sig att vara helt ruvgalna och ja, det stämmer! Vi gillar olika raser och våra egna ägg kan både vara renrasiga och blandraser så då är det bättre att köpa avelsägg. Då vet vi att de är renrasiga och vi kan skaffa vilken ras vi vill! Valet föll på Ayam cemani!  De är helt svarta och väldigt vackra. Till och med köttet är svart om man äter dem. Tydligen är de lite svåra att kläcka i maskin men nu ska ju våra tre hönor sköta inställningarna av temperatur och luftfuktighet och det kommer de nog göra med den äran 😀 Det kan tydligen också vara så att hönor inte vill ruva på andra hönors ägg men jag tror den risken är rätt liten eftersom framför allt Fröken friskt har stulit de andra hönornas ägg genom att byta rede till det med flest ägg 😂😂😍

Nu ska vi vänta i 21 dagar på kycklingarna och hoppas på det bästa! Varje höna har fått tre ägg så maximalt kan det alltså bli 9 kycklingar. Vi har inte plats för alla 9 utan har tänkt sälja några så är ni sugna på helsvarta höns så hör av er 😀😀

Tufsan är nu nöjd!

Fröken har stulit de andra hönornas ägg men har nu tre egna till sin stora lycka❤

Publicerat på 25 februari 2017, i Höns. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Oh vad roligt. Jag har en Dv C som ligger skrockar nu, så hon fick 7ägg igår. Så kul att det blev ungefär samtidigt 🙂 Lycka till med dina !

    Gilla

  2. Coolt, jag ska höra med min kollega som har höns!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: