Små hjärnor stora bekymmer 

Våra ruvtokiga hönor, som nu har fått ägg att ruva på, kliver av sina ägg för att lägga sig på någon annan hönas nyvärpta ägg. Suck. Det är sjukt omständligt att kolla så att de två dvärgkockinhönorna Fröken och Tufsan inte har bytt rede flera gånger per dag. Kanske ligger de hellre på ägg som kommer från den egna flocken?  Eller är de allmänt virriga och har ingen koll? Det är svårt att säga. Men faktum är att det inte blir några kycklingar om en inte ligger på äggen i 21 dagar i sträck. Men hur förklarar en det för ett djur som mest blir ilsken om en kommer i närheten?  Jag försökte göra en egen lite avdelning för de tre hönorna så att de inte kan lägga sig på de andra hönornas ägg men de blev superstressade och jag gav upp ganska snart.
Den mest stabila hönan är Lina, hon verkar ligga platt på de ägg hon fått så nu har hon sex av de nio äggen. Vilken dramatik i hönshuset!

Lina kanske faktiskt lyckas få kycklingar?

Fröken hugger som en kobra men byter rede konstant. Blir ju inga kycklingar då gumman!

Publicerat på 28 februari 2017, i Höns. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Små hjärnor stora bekymmer .

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: