Inte så många kycklingar 

Idag är det 14 dagar sedan vi lade Ayam cemani -ägg under hönsen. Sen dess har de virrat runt, klivit av, klivit på och allmänt uppfört sig som yra höns. Efter första veckan har det gått bättre men AC-äggen var lite känsliga sa säljaren och de har blivit kalla några gånger. Jag har idag lyst äggen med min superstarka pannlampa och det ser tyvärr mörkt ut. Två av våra egna gröna och ett mörkbrunt ägg ser ut att ha en mörk skugga i sig men bara ett av de köpta äggen. Så fyra kycklingar om vi har tur, varav en svart. Hoppas verkligen den är en höna!

Annars är det en fröjd att hämta ägg i hönshuset. Det är verkligen mysigt att ha höns! Så charmiga djur!  Och äggen är helt fantastiska, både otroligt vackra och goda dessutom! 

Publicerat på 10 mars 2017, i Höns. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Tråkigt att de gått av och på. Jag fick tipset att sätta ett galler för den ruvande hönans rede så inte de andra hönsen går in och är taskiga mot henne. Hon verkar uppskatta det mycket. Jag har ett stort rede och 4a små så hon har gott om plats och mat/vatten där inne. 1 gång om dagen tar jag ut henne så hon får bajsa och sandbada. Kan vara värt att testa nästa gång. Jag har inte lyst mina ägg än, ska nog göra det imorgon nu när jag läst att du gjort det ! Håller tummarna att du får fyra på pippis 😀

    Gilla

    • Våra reden finns i en sån ikeahylla med fyra fack, Kallax heter den kanske? Det får iaf inte plats med mat och vatten inne där om vi sätter för med galler. Jag försökte flytta hela redena till en egen liten avdelning men då blev de galet stressade. Vet inte riktigt hur de ska lösa det sen när kycklingarna väl kommer, för de tar sig ju inte upp i redena så det blir också spännande.. Nästa gång de blir ruvtokiga hoppas jag att det är så varmt att de kan vara i en egen bur ute 😊

      Gilla

%d bloggare gillar detta: