Glädje och sorg i blandad kompott

I onsdags höll jag koll hela dagen i kameran på en tacka som var på gång. Det var Erika som vankade runt runt men inget hände. När jag kom hem lade hon sig ner med ordentliga värkar men inte ens en blåsa hängde ut. Jag valde att gå in och då kom två blåsor ut. Sen gick det väldigt fort. Klövar, nos, en hel lammunge och direkt efter, nog redan innan bakbenen på den första var ute, kom en till. Den andra var otroligt liten, mindre än hälften av den första och medan den första försökte ta sig upp omgående så låg den andra bara i halmen. Jag försökte få igång det lilla tacklammet men efter ett par timmar somnade hon in i mitt knä 😦 När jag vägde henne fick jag vikten till 930 g. Det andra lammet vägde 2230 g… Hon var så svag att det troligen inte överlevt vad jag än gjort 😢 

Vi får glädjas åt att Erika har en frisk lammunge kvar och att Ullas busungar växer så det knakar ❤

Publicerat på 24 mars 2017, i Fåren. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Glädje och sorg i blandad kompott.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: