Kycklingar här och där

Kycklingen växer också så det knakar!  den börjar redan få vingpennor, fast den är ju fortfarande väldigt liten ❤

Vi hade en plan att vår kyckling inte skulle vara ensam och skaffade oss därför 4 kycklingar till! Tre ayam cemani och en cream legbar. Cl-kycklingen är definitivt en höna, de har könsvisande färg så det går att säga redan från kläck. De värper grön-turkosa ägg och jag har varit sugen på en sån i gruppen. Hon är två veckor gammal. Galet vad de växer fort!

Ayam cemani var det ju som vi tänkt kläcka från början. Nu blev det köpta kycklingar istället för kläckta.. Två är två veckor och en är kläckt i fredags, så en vecka nu. De är mycket söta!

Tyvärr var inte hönan Lina alls med på noterna att ta fosterbarn. Det gick bra första natten men när jag kom ut morgonen efter satt kycklingarna och frös i ett hörn och Lina såg rasande arg ut. Jag fick tänka om och nu bor de i en låda med värmelampa över. Så kan det gå, det blir inte alltid som en tänkt sig, men det kan ju bli bra ändå 😊 

Annons

Publicerat på 25 mars 2017, i Höns. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Kycklingar här och där.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: