Nya lamm och genbank

Bärta passade på att klämma ut två friska och fina lamm på efternatten till i söndags. Vi var i Uppsala på 70-årsfest och hade fårvakt med barnmorskejour. Jag trodde det var lugnt så sent som kl 1 på natten och ändå syntes ett lamm i kameran när jag vaknade på morgonen! Så duktig Bärta var, första gången och allt 😍 

En av varje blev det 😊

Nu har vi fem lamm, två bagglamm och tre tacklamm och en tacka kvar att lamma. Hoppas verkligen att hon får minst ett tacklamm, jag har ju tänkt behålla fyra st. 

Jag håller på att ansluta mig till genbanken för åsenfår i Svenska allmogefårföreningen! Alla mina fem vuxna får har genbanksintyg och jag skulle nog ångra mig om jag behöll tacklamm utan att ansluta mig. Jag har ju gått med i Mv-programmet också och det känns rätt att gå hela vägen 😊 Ska jag ändå föda upp får med härstamning är det ju bra om de kan bidra till rasens bevarandestatus.

Publicerat på 27 mars 2017, i Fåren. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Nya lamm och genbank.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: