Mjölk versus mjölk

Amning är en kontroversiell fråga eftersom det är helt omöjligt att göra rätt. Oavsett hur man gör misstycker någon. Antingen ammar man för lite så bebisen gråter eller för mycket så att man skämmer bort bebisen eller så ammar man för kort tid och då är man självisk eller så ammar man för länge och det är ju osmakligt när barnet kan prata och springa. Eller så ammar man inte alls och det är ju fel, eller så ammar man offentligt och det är ju äckligt. Vill man å andra sidan inte ge flaska alls och vill amma länge så är man emot jämställdhet och en bakåtsträvare, för barn behöver ju inte bröstmjölk, i varje fall inte efter sex månader. Vi bor ju ändå i ett i-land med ersättning och mamman borde dessutom jobba och låta pappan vara hemma! Och bröstmjölk är ju ändå värdelös näringsmässigt efter sex månader. Det vet ju alla.

OAVSETT vilka val kvinnor gör angående amning får de kritik eftersom nästan alla har en (ofta) okunnig åsikt om det. Det är omöjligt att göra rätt i andras ögon.

Men vet ni vad det roliga är? Jo det är att nästan ALLA är överens om att komjölk är en otroligt viktig näringskälla för barn. Så pass att om det ens kommer på tal att mjölken ska tas bort från skollunchen så blir det ramaskri.

Den stora frågan är hur det kan komma sig att en ANNAN ARTS MJÖLK på något sätt skulle vara nyttigare än den helt artspecifika, perfekt komponerade mjölk som vi själva kan tillverka i våra alldeles egna bröst? Det vore väl mycket märkligt om en annan art tillverkar mjölk som var BÄTTRE än vår egen för just människobarn?

MIN åsikt angående amning är att det är varje mammas alldeles egna val att bestämma om hon vill amma eller inte. Om hon vill amma är det helt upp till henne och barnet hur länge de vill göra det. Det är ett val som ska respekteras! Och självklart har spädbarn rätt att få mat, oavsett hur många lättkränkta människor som finns runt om. Det är faktiskt rätt enkelt egentligen. Om man inte har något snällt att säga så är det många gånger bättre att hålla tyst. Faktiskt.

Publicerat på 13 juni 2017, i Bebis. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Mjölk versus mjölk.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: