Monster är inlagd 

Monster är nu inlagd tills imorgon på Valla djurklinik 😦 

Jag såg att Monster inte mådde bra i lördags kväll men tänkte att han var hård i magen. Igår flåsade han, var orolig,  kutade med ryggen och visade tydligt att han inte mådde bra. Ute satte han sig som för att bajsa men krystade inte. Jag trodde förstoppning och gav laktulos, ringde veterinären som tyckte vi kunde avvakta eftersom han inte kräktes vilket innebär att det troligen inte var stopp i tarmen. Under eftermiddagen hann jag ändra mig och ville åka in men då fanns ingen tid till oss på Valla och det kändes inte tillräckligt akut för att åka till Strömsholm eller Bagarmossen. Monster hade svårt att sitta och låg mest i soffan och sov. När vi var ute försökte han bajsa utan framgång och kisset kom med sämre stråle. Jag gav microlax på veterinärens inrådan men det gav inget. 

Nu hade jag fyra möjliga diagnoser. Förstoppning, urinsten, prostatabesvär eller ont i ryggen. Jag började luta alltmer mot prostatan. 

I morse fick vi en tid vid kl 10 och då Monster reagerade kraftigt när veterinären kände på prostatan så gjorde han en undersökning med ultraljud. Veterinären såg då en stor vätskeansamling i vad han trodde var tjocktarmen. Jag hann att bli väldigt nervös för veterinären verkade vara osäker på vad det var och pratade om att nån annan skulle kolla på bilden också. Sen bytte han vinkel och såg vad det var – en 3-4 cm stor vätskefylld böld på prostatan. Han ville behålla Monster över dagen för att tömma bölden. Troligen beror detta på en bakteriell infektion i prostatan. 

Nyss ringde veterinären och ville behålla Monster tills imorgon. De fick ut 80 ml (!) var ur bölden och Monster får antibiotika och smärtstillande intravenöst. Jag vill ju egentligen bara hämta hem honom men det är nog bäst att de ser att infektion och smärtan är under kontroll. 

Lilla gubben, jag hoppas verkligen att det löser sig nu ❤❤

Publicerat på 26 juni 2017, i Monster. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Stackars er båda två håller tummarna hårt för att han snart är pigg igen och får vara hemma hos er 💕

    Gilla

%d bloggare gillar detta: