Kycklingar, både kläckta och okläckta!

Häromdagen åkte jag och köpte tre små kycklingar! Det är två urgulliga ayam cemani-kycklingar och en liten creme legbar-höna på tre veckor! Vi har ju inte gett upp hoppet om att få ett par svarta hönor till vår snygga tupp. Den minsta kycklingen är bra liten och ynklig och jag hoppas att den piggar på sig. Men gullig är den!


Fiona passar väl på den här lilla tjejen?

Nästa nyhet är att vi köpt ägg och lagt under Henrietta! Vi köpte 6 ac-ägg när Henrietta lade sig i redet och tydligt visade vad hon hade för avsikter denna sommar. Hon vill bli mamma! Det är svårt att resonera med en höna som bestämt sig 😉 Henrietta har fått tre ägg och hennes kroppsspråk var tydligt när hon petat in dem under sig. Hon bara sjönk ner som en sten och var så nöjd!

En skrockhöna i sitt rätta element!

De övriga tre äggen ligger i en kläckare som vi lånat av en granne. Där ligger de tillsammans med 8 av våra egna ägg som grannen ska få. Tanken är att Henrietta ska få resten av de tre äggen något dygn innan de ska kläckas så hon blir mamma åt allihopa. Vi gör så eftersom vi inte fick en enda kyckling av de 9 äggen vi köpte i våras och så att säga inte vill lägga alla ägg i samma korg igen 🐣🐣

Publicerat på 21 juli 2017, i Höns. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Kycklingar, både kläckta och okläckta!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: