Studiedag

Detta med studiedagar kan vara en stress om man har mycket på jobbet men det kan också vara en välsignelse och så kändes det idag. Vi sov nästan till 8 och jag matade djuren i dagsljus denna frostiga och kalla morgon. Fåren får gå inne under kalla nätter, framför allt för att det är besvärligt med vatten och för att jag vill att båda grupperna får ska ha tillgång till box med ordentligt med halm i denna kyla. Både i stallet och i hönshuset är det plusgrader även om det är kallt ute och det är väldigt skönt!

 

När djuren fått sitt tog vi en lång frukost där Arvid kollade in den gamla adventskalendern Tomtemaskinen med Pettsson och Findus, sen tog vi tag i julen! Jag älskar ljuset som elljusstakarna ger i novembermörkret och har svårt att hålla mig till 1a advent. Nej, jag vill ha ljuset så tidigt som möjligt men försöker hålla mig i rimlig tid i alla fall.

När vi fått mat i magen gick vi ut i kylan klädda i några lager ull och städade i trädgården och på verandan. Verandan fick nytt liv i och med att den enorma fåtöljen som stått där i någon månad fick flytta till återvinningscentralen häromdagen (där inte ens Myrorna ville ha den), Pascals växter fick flytta till gödselstacken och den lilla trädgårdssoffan fick flytta till förrådet. Nu är där rent och julstjärnorna lyser upp i fönstren.

Jag plockade ihop krukor ute, samlade ihop klängväxten som Pascal sågat ner för ett par helger sen och plockade in leksaker som blivit kvar ute. Sen gick vi ut med hundarna i solen och tog ner studsmattan som fåren haft som skydd för sol och regn i sommar. Så otroligt skönt med en dag utan planer som bara kan ägnas åt att komma ikapp med lite olika projekt!

När vi kom hem igen klädde vi granriset vi tagit in och ställde vasen på en fin duk! Nu är det härlig julstämning här hemma och med en brasa sprakande i keddyn. Dessutom skriver jag detta på min alldeles nya laptop! Jag köpte den på Black friday.. Jag blev inbjuden till ett antal bojkotta-Black-Friday-grupper och har faktiskt känt mig som en skurk för att jag tänkt handla.. Till mitt försvar har jag sparat pengar ett bra tag för att kunna köpa en vettig dator och övriga grejer har varit julklappar som jag skulle köpt ändå… Jag tycker det är provocerande när folk handlar tusen saker bara för att det är billigt, men jag har svårt att se att det är dåligt att handla saker som man verkligen behöver till ett lägre pris.. Jag har saknat en dator väldigt länge, ja ända sen min gick sönder för kanske 6 år sen? Jag tror faktiskt att vi bodde inne i stan då. Sen dess har jag lånat Pascals eller klarat mig med platta men för att skriva längre stycken och kanske skriva mer kreativt utan att ha en sambo som hänger över en och undrar när man är klar – ja då behöver man en egen!

 

Publicerat på 26 november 2018, i Just nu. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Jag shoppade åxå en hel del på BF. Saker som stått på min lista ett bra tag, som jag sparat till. Gjorde en del fynd, och köpte även saker som faktiskt inte var på rea. Jag behövde det ju.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: