Baklördag

Jag lovade Arvid redan för ett par månader sen att vi skulle bygga pepparkakshus. Igår gjorde vi degen och det första Arvid sa i morse var att idag skulle vi sätta godis på pepparkakshuset! Riktigt så enkelt är det ju inte när degen ligger i en bunke i kylen.. Nåväl, sent omsider var mallarna utklippta, väggar och tak utskurna och bakade. Jag brände mig rejält på sockret och Pascal fick rycka ut när saffransvaniljbullarna var klara samtidigt som jag stor med fingrarna under rinnande kallvatten och det låg ett halvt tak i stekpannan och flöt på det smälta sockret.. Till slut blev det ett hus och även om skorstenen nog får stå bredvid så blev det helt ok. Det påminner om ett skräckhus med konturer som runnit ut och fönster som liksom är på glid, men det är ett pepparkakshus med godis på taket som Arvid satt dit!

Saffransvaniljbullarna då? Jo de är så goda att det är svårt att nöja sig med en.. Eller två.. Eller tre 😉

Publicerat på 01 december 2018, i Just nu. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. finaste huset jag sett!

    Gillad av 1 person

%d bloggare gillar detta: