En God Jul och en årskrönika!

Vi har i vanlig ordning stannat hemma och firat jul med syrran i vårt hus. Det innebär inget farande runt i jultrafiken och ingen stress. Bara god vegetarisk mat, pepparkakor, godis och tomte hemma. Det är så skönt!

Jag tänkte skriva en årskrönika såhär på årets sista dag. Vi får se om jag hinner klart 🙂

Januari

Vi åker till Uppsala en sväng och jag funderar på hur jag gillar gamla hus. Inte en slump att jag bor i ett! Jag funderar på fåren också, hur jag ska ha dem och kommer fram till att jag kan ta några lamm om året, ha en liten grupp att valla på och ett par olika fållor. Och så blev det även i år!

Februari

Snön kommer och jag åker skidor! Arvid testar också. Det blir riktigt kallt också till sist!

 

Mars

Mycket kiss i bloggen! Först är det Yeti som äter snö så han kissar litervis både inne och ute. Sen blir Monster inkontinent efter kastreringen i somras. Men med lite medicin blir det hanterbart igen! Monster fyller 9 år också! Lilla gubben ❤

 

April

Yeti fyller 5 år! Jag vallar på vallen och våren kommer! Vi fixar i trädgården och går på promenad längs med Göta kanal. Sen åker vi till London och hälsar på Arvids farbror i ett par dagar! När vi kommer hem igen kommer lammen. De är hur gulliga som helst!

 

Maj

Lammen växer så det knakar. Våren kommer på allvar och jag njuter! Eftersom jag har bytt arbetsuppgifter får jag vara ute och det är underbart!

Juni

Min höft vill inte alls vara med så jag får börja cykla istället för att gå. Jag vallar en massa med Yeti och det är lite frustrerande att han viker ner sig mot fåren. Det blir sommar och vi firar midsommar på Verklighetens gård! Jag köper kycklingar som är ursöta!

Juli

Semester! Arvid fyller fyra år och vi har kalas med sysslingarna Linnea, Ludvig och Freja och gammelmostrarna! Sen paddlar vi i Järnlunden med hundarna och tältar på en ö. Vi åker en sväng till min moster på deras ö och Arvid träffar sin fina syssling Ebba. Och vi hälsar på syrran i Sthlm och åker båt till Fjäderholmarna!

 Augusti

Den stora grejen i augusti är att vi åker till Härjedalsfjällen och vandrar! Det är helt fantastiskt! En underbar upplevelse! Både folk och fä stortrivs hela veckan 😀

 

September

I september bloggade jag inte en enda gång. Tänka sig, har det hänt någon gång tidigare? Jag vet inte. Men det är iaf val, jag klipper fåren ett i taget, vi går på bröllopsfest, Yeti blir anmäld till VP äntligen och min besättning får statusen MV-fri!

Oktober

Den största händelsen  var att Yeti blev godkänd vallhund! Så himla härligt! Jag har haft det som mål i flera år och så plötsligt händer det. Det gick riktigt bra också. Okej, linjerna var krokiga men alla moment kunde han! Så duktig! Vi tävlade två gånger i IK1 också och det gick väl hyfsat och vi kom runt. Men vi behöver träna på linjerna 😉 Jag åker till Ulricehamn och köper en bagge också! Arax heter han och ska bli pappa till genetsitk värdefulla små lamm i vår!

November

Jag bygger och bygger. Staket och höhäckar på löpande band. Och Ruben bygger ut hönsgården! Ja mycket blir gjort ute! I slutet av månaden är det studiedag och Arvid och jag plockar fram julen!

 

December

Förutom mörkret älskar jag denna tid på året! Älskar förväntningarna som byggs upp mot helgdagarna och ledigheterna. Jag tycker det är så mysigt med elljusstakar och stjärnor i fönstren och julgranen med alla ljus. Det är fint! Sen vill jag verkligen att det ska vara snö och kallt så det blir ljusare ute och så man slipper all smuts inne!

Vi har iaf haft en lugn månad och en fin ledighet! En underbar julafton och härliga dagar med sovmorgon och lugn och ro. Jag känner mig fylld av energi även om det ska bli väldigt skönt att vara ledig en hel vecka till.

Publicerat på 31 december 2018, i Just nu. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för En God Jul och en årskrönika!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: