Facebookpaus

Flera av varandra oberoende händelser har lett till att jag inaktiverat mitt konto på Facebook. Till att börja med i en vecka, efter det får vi se. Eftersom de flesta av mina läsare kommer från Facebook är det tveksamt om någon ens läser detta men jag länkar från Instagram så får vi väl se om nån hittar hit. Jag nådde nåt slags lågvattenmärke i mående i lördags eftermiddag och även om det var av flera olika anledningar jag mådde dåligt så är en anledning Facebook. Jag tror att jag helt enkelt kommer att må bättre generellt om jag rör mig mindre där. Det tar helt enkelt för mycket tid men framför allt för mycket energi. Den stora nackdelen är jag kommer missa all information som kommer via Facebook, till exempel via föreningssidor och även möjligheten att annonsera på begagnatmarknaden. Av den anledningen är det svårt att stå utanför Facebook numera. Det har liksom blivit ett självklart inslag i våra liv och ett givet info-torg. Men detta behöver ju inte vara permanent. Vi får se helt enkelt. Om det är nån som hittar hit på andra sätt än Facebook så går det att följa mig på Instagram! Där heter jag trolleboll och jag postar mest bilder på djuren här hemma 😀

Men det hände roliga saker också i helgen! Arvid var på gympa och jag kunde prata hund oavbrutet i 45 minuter med Anna-Carin i omklädningsrummet! Sen var det årsmöte på Östgöta Vallhundsklubb och jag blev invald i valberedningen efter att ha mumsat på god smörgåstårta. Yeti fick ett fint halsband eftersom han klarade VP i höstas! Och så pratade jag hennafärgning med Ulrika innan jag åkte hem och färgade håret med henna! Förra gånger blev det inte så jämnt färgat i underhåret, denna gång tror jag det blev betydligt bättre. Jag tycker det känns otroligt mycket trevligare att ha henna i håret än vanlig färg som brukar svida och lukta skarpt av kemikalier. Henna svider inte alls och det doftar hö ungefär. Det kanske inte luktar supergott, men åtminstone naturligt!

Monster fick valla lite också och jag tycker att jag har nått framsteg både i att kontrollera fåren och hunden. Jag fick en insikt häromveckan om att mina får inte respekterar min sida av flocken. De drar iväg från mig och jag har varit lat och använt hunden för att fånga upp dem. Men det har lett till att de står och försöker överlista mig och dra förbi mig när de kan. Inte bra! Så nu måste jag lära dem att jag håller min sida och att de inte ska ladda för fullt och kuta förbi mig så fort de får chansen. Eller de ska inte få chansen! Hur lätt det nu är. De är vansinnigt snabba de rackarna.

Jag har även efter Jo Agnar-clinicen fått inspiration till hur jag ska träna snabbare byten av håll i flankerna. Det är kul med ny inspiration! Och även att inse hur långt jag är från att vara fullärd i vallningen. Jag behöver gå på kurs! Tyvärr tror jag inte att Monster klarar hela kursdagar just nu med sina tår och Yeti är fortfarande inte bra i sitt bakben. Så korta träningspass med Monster landar vi i just nu.

Idag vabbar jag eftersom Arvid fick feber igår. Han var så trött och seg och till slut fattade jag att nån var knas och tog tempen på honom. Jag stoppade honom i säng tidigt och i natt har han svettats och legat vaken en del och vid 12 ville han gå upp! Jag tyckte det var en mindre bra idé och petade i honom Alvedon och vatten istället. Sen somnade han om ända till 8.30. Det var ovanligt länge för att vara Arvid. När han kom upp sa han att det var fel på hans mun för det gjorde ont i halsen när han svalde. Han har nog aldrig haft ont i halsen innan. Skrutten ❤

Publicerat på 18 februari 2019, i Just nu. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Jag får avisering till min mail när du skriver, så jag läser! 😊 Har ofta själv funderat på att avaktivera fb, men som du skriver, den mesta infon kommer ju där. Trist men sant. Det är verkligen en energitjuv…

    Gilla

  2. Jag använder fortfarande bloglovin 🙂

    Har åxå mycket tankar på att lämna facebook. Följer nästan inga personer i mitt flöde längre, men jag har en del grupper som jag inte är beredd att vara utan. Och en del som jag i princip förväntas vara med i.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: