Facebookpausen – hur gick det

Jag kunde inte klara mig utan Facebook i en vecka. Det tog nämligen 4 dagar innan jag fick ett tips om en hund på Vallhundsgruppen – Köp och sälj som jag var tvungen att kolla in. Men jag har denna vecka funderat på hur jag ska göra med mitt Facebookkonto och har landat i någon form av beslut. Det ÄR för svårt för mig att klara mig helt utan kontot på grund av de grupper som jag verkligen inte vill vara utan. MEN jag vill minska ner tiden jag lagt på Facebook och jag vill definitivt dra ner på energin jag lagt. Jag vill samtidigt inte vara utan det jag uppskattar mest med Facebook, nämligen roliga fina positiva diskussioner med mina vänner! Till exempel de härliga diskussioner som följt på flera av mina blogginlägg den senaste tiden. Dem vill jag ju inte vara utan! Så, vart landar jag i detta? Jo, ingen app lättillgänglig på telefonen och diskussionsförbud i alla diskussioner som kan kosta mig mer än vad jag vinner. Nu testar jag detta ett tag.

Hur går det med köpfriheten då? Jo jag har snart klarat en månad utan spontana och onödiga inköp. Jag har handlat mediciner, hundmat, hö, mat och te. Men jag har faktiskt inte köpt nåt onödigt, förutom lite choklad. Jag har gett mig tillåtelse att göra ett inköp på Jordklok, men utöver det så kör jag en månad köpstopp till! Det är faktiskt lite kul och dessutom en lättnad att kunna spara mer! Jag vill förresten tipsa om Refunder när jag ändå skriver om detta! Det kan tyckas lite motsägelsefullt eftersom Refunder är en sajt som bygger på shopping, men jag tycker att man kan använda den för att handla det man behöver handla på ett smartare sätt. Refunder fungerar så att om man går genom deras sida och handlar i internetbutiker som är anslutna så får man tillbaka en del av pengarna. De hamnar på ett konto hos Refunder och när man kommit upp i över 100 kr kan man ta ut dem och de hamnar på ens eget konto någon dag senare. Till exempel behöver jag handla Glycoflex till Monster. Då kan jag välja att handla på Apoteket Hjärtat genom Refunder. Det kostar samma som till exempel Apotea men genom Refunder får jag tillbaka 7,5 % av köpesumman. För just Glycoflex blir det ca 30 kr som jag sen får tillbaka på mitt konto. Smart va? Det är massa butiker som är anslutna, till exempel Jordklok (för hårfärger, tvålar, make up och annat som är snällare mot djur och natur) eller Apoteket Hjärtat, som jag måste säga är lika bra som Apotea. Om du ansluter dig via koden http://www.refunder.se/b/Kompisbonus får du dessutom 50 kr direkt på Refunderkontot om du handlar för minst 100 kr inom 45 dagar. Som hundmat genom Animail eller Glycoflex till exempel. De pengar jag sparar har jag tagit ut i slutet av månaden istället för att tulla på sparkontot, eller så har jag stoppat in det på något av mina sparhacks på Dreams.

Helgen i övrigt har varit både upp och ner. Arvid gick på gympa igår och det tyckte han var roligt! Han är inte den klättrande vilda typen av barn och just därför tror jag det är extra bra att träna på kroppens funktioner som att klättra, hoppa , balansera och svinga sig. På eftermiddagen åkte jag och Arvid tillsammans med brorsan till farfar. Han är 96 år nu och sist vi hälsade på hade han feber och sov hela tiden. Han tryckte min hand hårt innan vi gick men det var ända tecknet på att han märkte att vi var där. Igår däremot var han riktigt pigg! Han lyste upp när vi kom och ville följa med till köket och fika. Han blir verkligen glad när man kommer ❤

Denna dag har tyvärr varit rätt vidrig. Jag har ju endometrios och dagens skov var nog det värsta hittills. De senaste månaderna har det varit oväntat bra men idag fick jag ta tablett på tablett så jag istället blev helt yr och snurrig. En hel dag på soffan blev det förutom en yrslig och långsam promenad med hundarna. Hoppas morgondagen blir bättre.

Nu väntar sängen! Godnatt!

Publicerat på 24 februari 2019, i Just nu. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Facebookpausen – hur gick det.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: