Bära på ryggen!

Jag har sagt att min bärtröja går att använda för ryggbärande också, men faktiskt inte provat. Idag var det upp till bevis! Det gick jättebra, men det är en utmaning att få tröjan över bebisens huvud när man ska ta på den så det underlättar helt klart med lite hjälp. Att ta av den är däremot inga problem att göra själv.

Idag var det nästan varmt att ha en tröja under bärtröjan. Underställ i ull har jag nästan konstant på vintern, men idag hade det räckt med bara det under tröjan. Det här makalöst tjocka garnet värmer otroligt mycket och stoppar faktiskt en hel del vind också.

Igår planerade jag mina stickprojekt framåt och kände mig riktigt peppad. Idag fick jag undan en hel del gardinstrykande och julbortplockande så jag borde också hitta sticka lite mer. Såhär ser det ut:

1. Mössa i alafosslopi med foykamönster som tröjan ovan. Det finns ingen beskrivning på det så jag kör på eget tycke. Den borde gå rätt fort.

2. Tröja i alafosslopi till Lovis. I restgarner, en riktigt varm utanpåtröja. Möjligen blir det byxor också.

3. Foykakofta till mig själv i mörkt röd och ljusa grå färger. Alafosslopi är helt slut överallt, tydligen på grund av pandemin, så jag får sticka i dubbelt lettlopi istället. Jag hoppas det blir lika bra.

För att hinna detta innan vintern är slut måste jag lägga på ett kol. Inga fler gardiner kommer strykas på ett tag alltså 😉

Jag har förresten gått med i en sjalsemestergrupp! Det innebär att man lånar sjalar av varandra, himla smart för att testa på nya färger, material och längder. Idag fick jag hem en kort Vanamo i grönt med mycket ull. Fantastisk! Jag fick inte fram de fantastiska färgerna inomhus, men jag får ju fler chanser att fota.

Jag ser mycket fram emot att testa den maximalt i två veckor!

Publicerat på 12 januari 2022, i Bära barn, Stickning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Bära på ryggen!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: