Stormigt värre

Fy vilket tråkigt helgväder det har varit. Jag är så less på denna pandemi och i detta väder har det ju inte ens gått att vara ute. Jag och Lovis har gömt oss i bärjackan men blåsten gick ju rakt igenom mössan och gav öronvärk. Det enda, jag drömmer om nu är att gå på stan, dricka en chai latte på nåt trevligt fik och äta middag på stan. Gå i affärer, inte för att det är nån riktig hobby jag har, men bara att traska runt och inte behöva tänka på avstånden till andra människor känns som en dröm.

Nå, förhoppningsvis är detta kulmen, för jag tror snart alla på Facebook snart har haft det, utom vi då. Men det går på Arvids skola så vi får det nog när som helst nu. Om nu inte den tredje sprutan kanske hjälper?

Jag har påbörjat förra årets fotoböcker! Jag brukar göra en till hela familjen och en till Arvid. Framöver blir det en till Lovis också. Tanken är att barnen ska få med sig sina när de bli tillräckligt stora för att uppskatta dem. Det är ett rejält arbete, nu för tiden är det ju så lätt att fota så det blir otroligt mycket foton att få igenom. Men jag gillar verkligen att ha de där böckerna så det är det värt. Ofta blir det ju fler än två per år förresten, förra året gjorde jag en för vårt bröllop! Året innan gjorde jag en för Gustav, min lillebror som tog sitt liv 2019. Det var väldigt terapeutiskt att göra den, att gå igenom alla bilder vi samlat ihop och sätta ihop dem till något fint. Nu har vi syskon en varsin och pappa också. Arvid satt för ett tag sen och kollade i den med. Det blir ju ett sätt att få lära känna sin morbror, åtminstone lite grann.

Annars blir det mest att jag städar, läser eller stickar de stunder som Lovis är nöjd eller sover. Jag har börjat sticka på en Foykakofta. Det är samma mönster som på min bärtröja, men grundfärgen blir mörkt röd denna gång. Jag har börjat på ärmarna nu, det är så tacksamt att sticka i detta tjocka isländska garn för det går så fort. Men nu är jag sugen på att sticka något som är mer för inomhusbruk, eller kanske en vacker sjal. Vi får se!

Denna dag kommer bestå av foderköp till höns och får och på eftermiddagen ska Arvid och jag på stickcafé här i byn! Det är jag och mina barn tillsammans med ett gäng pensionärer, mycket trevligt! Arvid brukar leka med domino och sist försökte han virka. Mest uppskattar han att fika. Lovis hojtar mest och flirtar lite med tanterna. Jag njuter av att sticka och att få vara lite social. Alla trivs!

Publicerat på 31 januari 2022, i Just nu. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

 1. vi har inte heller haft det! Eller, vi har varit förkylda två gånger, en gång under den tiden när man inte skulle testa sig, en gång när Simon testade negativt och jag struntade i att testa mig alls för enda tiden var kvällen innan julafton. Men vi verkar inte ha haft det. Tror dock att det där att vara nära barn är onyttigt just nu 😛

  Jag drömmer också om att gå i affärer. Typ åka till Ikano. Nåt som jag slutade med som helgnöje för många år sedan, men plötsligt känner jag att jag vill gå på Ikea :O

  Gilla

  • Jag tror också det är onyttigt med skolbarn just nu 🙄
   Längtar också efter Ikea! Tänk att bara strosa runt utan stress. Men det blir väl med resten av Linköping när man väl kan det 🤣

   Gilla

 2. Håkan Boreson

  Hej . Vad du styr både med det ena och det andra. Det är så himla roligt att läsa om din kreativitet. Du är fantastisk mång kramarar hälsa Lovisa och Arvid

  Gilla

%d bloggare gillar detta: