Familjehistoria

Familjehistoria skapades här i Norrköping där min mormor och morfar gick arm i arm. Den här bilden måste vara tagen sent 30-tal eller möjligen tidigt 40-tal? Alltid välklädda spatserade de två, Inga Marianne Carlsson och Bertil Evert Ludvig Hjorth, vars kärlek skulle skapa en hel klan. Fyra barn, 13 barnbarn och hela 29 barnbarnsbarn!

Mormor och morfar var väldigt viktiga för mig när jag växte upp. Ren trygghet var det att ringa på ringklockan till lägenheten i Norrköping eller att svänga in på den lilla gräsvägen till Hjulmakartorp. Att sitta och dricka te med socker och äta skogaholmslimpa med ost på trappan i morgonsolen med mormor drack kaffe, jag kan fortfarande känna värmen i kroppen, inifrån och ut. Och morfar grävde upp potatis till lunch eller fiskade abborre med oss i Bråviken som vi rökte när vi kom hem.

Hjulmakartorp

Många somrar var vi på torpet, lekte hus på klipphällar med vitmossa, sköt med pilbåge som morfar gjort i ene, eller visslade i pipor av sälg. Mormor kokade kaffe, blandade saft och slog oss i poker så det rungade.

Det var tider det!

Publicerat på 02 februari 2022, i Fånga februari och märkt , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Familjehistoria.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: