För vems skull gör jag det här?

För vems skull gör jag det här? Det är dagens tema i @underbaraclaras utmaning #fångafebruari. Jag har funderat både på vad jag ska skriva om och vilken bild jag skulle välja. Det finns mycket att välja på, jag gör rätt mycket. Ska jag välja stickning, vallning, arbetet med att ha djuren, fodrandet, mockandet, att ha hundar och att gå ut med dem i ur och skur och komma hem med skitiga djur som måste tvättas för att ens tas in i huset? Det är mycket energi som läggs på alla individer som jag har ansvar över, för att inte tala om alla pengar som flyger också, förra året var första gången som det gick runt ekonomiskt med fåren och hönsen, medan hundarna ju alltid går minus.

Svaret är det är för min skull jag gör det, att både stickningen och djuren har jag helt för min egen skull. Jag får en massa tillfredsställelse av att knäcka och äta ägg av en härlig färgpalett från höns som jag själv fött upp och som jag vet har det bra. Att se en eller kanske två små hönor stolt ta hand om sina små omhuldade kycklingar.

Jag njuter av fåren när lammen kommer och är så bedårande söta och luktar så gott. Att se hur tackorna tar hand om sina lamm. Jag kan verkligen se mig själv i deras småpratande med de små, hur de nosar och kollar så att de har det bra. Det oroliga brummandet när något lamm är lite modigt och skuttar iväg en bit. Jag tycker det är så härligt att kunna deras namn och känna deras olika personligheter. Hur alla djuren oavsett art HAR olika personligheter.

Jag älskar att tiden bara försvinner samtidigt som den står stilla när jag tränar hundarna. Hur alla andra tankar i huvudet bara försvinner. Vilket nöje det är att bara gå helt upp i någonting. Jag älskar att jag måste gå ut på promenad varje dag oavsett väder. Jag älskar kanske det inte just när jag är ute i regn eller blåst och framför allt inte alltid innan, men jag älskar att jag ändå kommer ut.

Och jag älskar att skapa med händerna så som jag gör med stickningen. Att skapa kläder som vi använder och har på oss, det är ju fantastiskt! Varma tröjor som funkar i kylan, att Arvid kan vara ute i flera timmar när andra barn fryser för att han har kläder i ull på sig, som jag har gjort. Eller att tova fårens ull till sittunderlag eller en åkpåse, eller fina lyktor, det är också underbart, även om jag prioriterar stickningen just nu.

Jag älskar att jag har möjligheten att fylla mitt liv med så många roliga, härliga djur och saker som får mig att utvecklas, lära mig nya grejer, få så söta djurbebisar och leva ett liv där det får plats mycket av mig, trots att jag har småbarn och, när jag inte är föräldraledig, sitter i ekorrhjulet.

Därför gör jag det här.

Publicerat på 04 februari 2022, i Fånga februari, Just nu och märkt , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Vilken fin reflektion, jag tänker samma lika med mina djur. De är nog till mångt och mycket för min egen skull. Men det ger så himla mycket att ha djur så det är ju en ren livsinvestering! Kul att ha hittat till dig!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: