Sticka sticka sticka

Jag har ett så otroligt sticksug just nu. När jag var gravid var det helt borta så jag var lite orolig att det inte skulle komma tillbaka men jag hade inte behövt vara. Idag har jag letat mönster på Ravelry och favoritmarkerat typ 100 st. Jag köpte garn till en sjal Teroldego  idag men sen kanske jag blev sugen på en annan som heter Jämt ojämt. Vi får väl se vilken jag bestämmer mig för? Jag hittade ett fint garn iaf, en bordeaux-röd, blått och grått.

Vilken tycker ni jag ska välja?

Teroldego
Jämnt ojämnt

Egentligen är jag väldigt  sugen på att byta garn och testa på mer. Jag har lite fastnat i Lopí-träsket, och även om det är ett fint träsk är jag lite trött på det nu. Jag skulle vilja testa mohair och nån mer tråd, så man får använda tjocka stickor. Fort ska det gå!

Jag har återupptäckt min #Suaq som jag stickade i höstas! Jag var tidigt gravid då och klarade verkligen inte ullen. Jag var missnöjd med passformen också men nu är jag mycket mer förlåtande och har börjat använda den! Nackdelen är att det är jobbigt att amma i den, men den är varm och riktigt skön. Med en tröja under förstås, den är i lettlopí och det är lite rivigt direkt mot huden.

Just nu håller jag på med #foykakofte och det går ganska fort. Jag skulle bara vilja sticka mer men fotoböckerna tar också sin tid. Och Lovis såklart.

Publicerat på 08 februari 2022, i Just nu, Stickning. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

 1. Jag har stickat jämnt ojämn och satan var mycket räknande det är! Skippade de där sista bubblorna för det är inte riktigt min stil, men den är jättefin. Och jobbig, för maskantalet måste stämma hela tiden och jag får bara fel hela tiden 😛 Min mest använda sjal är en Grateful i rauma finull.

  Själv stickar jag på Saga från Järbo just nu, snart klar med andra ärmen och då är det knappkanter och att klippa upp kvar. Alltid läskigt.

  Mina favoritgarner är nog Kampes, tretrådigt om man vill ha en tjockare tröja som inte är lika stickig som lettlopi (jag började ju åxå med det och har alldeles för många såna tröjor!) och tvåtrådig om jag vill ha något som går att ha inomhus. Då får man sticka på tunna stickor, typ treor, men eh, jag hinner ändå inte använda tröjor i samma takt som jag producerar dem så det är bra om det tar lite tid… Sen gillar jag rauma finull väldigt mycket också. Jag är väl inte superkänslig mot stickigt garn men de är mjuka nog att ha direkt på huden för mig. De mjukare tröjorna jag har har jag stickat i Drops Air och så har jag en i Malabrigo men den törs jag knappt använda för det garnet är så dyrt 😀

  Gilla

  • Okej, frågan är om Trodelgo är mindre räknande 😬 förmodligen inte mtp spetsmönstret.

   Jag ska steeka min Foykakofta och det är läskigt! Men jag gjorde det på Sommarkoftan 2020 så det är iaf inte första gången. Det är gjord i Järbos 2tr ull, hur är Kampes i jämförelse? Jag var otroligt känslig när jag var gravid, lite mindre känslig nu, men jag gillar inte för rivigt mot huden.

   Är sugen på mohair men det känns också som att det kommer bli väldigt dyrt 😅

   Gilla

%d bloggare gillar detta: