Ullegull

Kommer ni ihåg att jag gjorde skickade min egna ull på lönspinning hösten 2020? Jag sålde det mesta eftersom fakturan var HÖG men sen har det legat. Jag saknade som sagt all ork när jag var gravid, men också kunskap. Jag har lite svårt att hitta mönster till ett garn, det är mycket lättare att hitta garn till ett mönster. Men sent omsider har jag kommit fram till att mitt ljusa garn från tackorna är likt Järbos Svensk ull och Raggi! Så mönster som passar de garnen funkar även på mitt ljusa garn.

Jag är sugen på att sticka i mohair så jag kommer faktiskt använda mitt garn tillsammans med ett mohairgarn till en fluffig tröja. Målet för mitt stickår 2022 är att:

  • Sticka i mohair
  • Sticka en sjal
  • Lära mig minst en ny teknik som flätor eller brioche
  • En kofta till Lovis

Kanske borde jag skicka höstull på spinning i år igen? Problemet är att få lönsamhet i det. För att gå plus behöver priset vara ganska högt. Det vore ju roligt att få en del färgat också? Jag får spana på det.

Apropå de där ulliga fröknarna så väntar jag bara på lamm. Tre tackor fick träffa Edvin i höstas men bara Disa har lammat. Nele har lite juver men det är inte nära lamning och Cilla undrar jag om hon alls är dräktig. Det är ju märkligt för hon fick lamm förra året och hon gick med bagge i 6 veckor. Det borde ju vara tillräckligt länge för att få till det kan man ju tycka? Nåja, än finns det tid kvar.

Det enda lammet hittills, Finn, växer så det knakar. Helt otroligt så snabbt han växer faktiskt. Det är fördelen med att vara ensam, man får all mat utan konkurrens.

Publicerat på 11 februari 2022, i Fåren, Stickning och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Ullegull.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: