Podderi poddera

Jag lyssnar mycket på poddar när jag är ute och går, stickar, städar eller plockar undan disken. Ibland lyxar jag till det med ett ljudboksabbonemang men just nu, när jag bara får föräldrapenning, tycker jag det är lite dyrt. Dessutom föredrar jag att läsa böcker om jag sitter still, som till exempel när jag ammar. När jag kör mycket bil däremot, som när jag jobbar, är ljudböcker perfekt.

Mina absoluta favoritpoddar är

 • Creepypodden
 • En varg söker sin podd

De båda får det liksom att pirra till lite och det är med en känsla av förväntan jag börjar lyssna. Då vill jag inte bli störd heller så de funkar inte att lyssna på när Arvid är hemma. Creepypodden är en skräckpodd får jag nog kalla den, det är spökhistorier och andra berättelser med övernaturlig twist med olika teman och längd med bra uppläsare. Det är underhållning i sin renaste form.

En varg söker sin podd är en kulturpodd där Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli diskuterar böcker, film, teater eller fenomen i samhället. De är genomtänkta, smarta och har ofta någon annan vinkel på saker och ting än hur jag tänkt. De får mig att tänka ett varv till och jag inbillar mig att det gör mig klokare. Ibland är de också väldigt roliga, till exempel när en av dem, jag minns inte vem, pratar om sin måsfobi och att hennes terapeut ordnat en träff med en mås. Så sjukt kul. Ljudet kan vara lite kasst ibland, men jag tycker det är bättre nu än för några år sen.

Andra poddar jag lyssnar på är:

 • Vallhundspodden handlar inte oväntat om vallning. Linnea och Rebecka pratar med någon guru inom vallning. Ett givet val om man gillar vallning, men det kunde vara bättre ljud.
 • Spöktimmen som inte bara handlar om spöken utan kanske mest om true crime. Jenny och Linn berättar allt från vandringssägner till massmördare. Underhållande!
 • Filip och Fredrik är ofta roliga, Fredrik för att han är extremt anal och Filip för att han är flippad. Om det är mycket i min feed hoppar jag över dem, men oftast lyssnar jag.
 • Under livet handlar om endometrios först och främst men mycket annat inom kvinnohälsa avhandlas också. Jag har endometrios och det är en helvetessjukdom utan bot som få känner till. Jag har en mild variant men många har smärtor konstant och måste äta både hormoner och starka värktabletter varje dag för att kunna leva ett någorlunda normalt liv. Att lyssna på Hanna och Angelica får en att bli ödmjuk inför livet.
 • Lillelördag handlar om nutiden och samtiden, såpor, film eller kändisar. Ann Söderlund och Anita Clemens spårar ibland fullständigt ur så jag undrar hur de tänker men de är också roliga. De lever ett liv som är så långt ifrån mitt så det är roligt bara därför. Livet med barn är den enda beröringspunkten, och det faktum att de är kvinnor, mycket annat är det inte.

Alldeles nyligen började jag lyssna på stickpoddar också, dels för att jag led brist på poddar och dels för att min stickmotivation är så hög att jag behöver lyssna på stickning också. Jag fick flera tips och började lyssna på dem som finns i min poddspelare. Jag har inte lyssnat så mycket på dem att jag kan dem utan och innan, men jag gillar verkligen:

 • Stickpodden lyssnade jag på sedan något år, men de kommer nästan aldrig ut med nya avsnitt.
 • Nördic knitting verkar jättebra!
 • Mamma stickar – om jakten på sticktid känns som att lyssna på kompisar. Väldigt trevligt!
 • Stickkontakt – någon eller några jobbar med garn och stickning och jag känner bara WOW, DET skulle jag också vilja göra. En liten dröm just nu att få göra något mer kreativt…

Att lyssna på stickpoddar får mig att vilja ha stick och virk-kvällar, att bara sitta och sticka, prata och fika ett par timmar med fellow medstickare. Jag började ju sticka under pandemin och då har det ju knappast varit aktuellt att göra sånt. När jag var barn hade mamma och ett gäng andra kvinnor i Normlösa syjunta och jag älskade att sitta i ett soffhörn och lyssna på dem. Det var riktigt mys på hög nivå! Är det någon som skulle vilja göra något sådant med mig när pandemin är över?

Jag och barnen går på stickcafé i Björkeberg varannan måndag och det är verkligen supertrevligt! Vi drar ner medelåldern en aning möjligen men även Arvid tycker väldigt mycket om att gå dit. Jag tror det är fikat för hans del, för mig är det att lära känna andra i byn och få värdefull hjälp av riktiga stickproffs!

Nu snöade jag in på stickning igen, herregud. Min fråga kvarstår ju, har ni några poddtips? Jag behöver faktiskt lite fler i min lista 😀

Publicerat på 13 februari 2022, i Just nu, Stickning. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

 1. jag lyssnar mycket på dokumentärerna och sommar, på p1 och p3, vet inte om det räknas som podd egentligen, men jag har svårt för när det blir för snackigt, jag gillar ordning och redan och struktur. Mycket ljudbok. Du vet att du kan ha Biblio va, gratis, men inte obegränsat lyssnande och allt finns inte.

  Skulle gärna hänga med på stickkafé nån gång!

  Gillad av 1 person

%d bloggare gillar detta: