Det sprutar ägg

Jisses vad hönsen värper! Vi får runt 5 ägg per dag från 17 hönor. Nu har även unghönsen börjat värpa helt ljuvliga små gröna miniägg! 35 g väger de ungefär, jämfört med maranäggen med sin 78 g är bara hälften så stora!

Idag upptäckte jag en liten överraskning under en bänk i hönshuset, närmare 30 ägg i ett rede. Det var beige och turkosa ägg och jag undrar vilken höna som är mest sugen att ruva de där? Jag vill inte ha så många kycklingar iaf 😅

De hönor och tuppar som är kläckta i höstas är så stora nu, framför allt en korsning med wyandotte med rosenkam. Han är riktigt snygg! Benny heter han och söker hem, han är så himla trevlig också.

Publicerat på 22 februari 2022, i Höns. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Det sprutar ägg.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: