Den ryske björnen

Går det ens att tänka på något annat än Rysslands invasion av Ukraina just nu? Det är så sjukt så det är svårt att förstå att det är sant. Som ett brädspel där någon bara invaderar grannen, fast nu är det riktiga soldater och vapen som dödar. Jag får ångest av att tänka för långt in i framtiden och spekulera vad detta kan innebära för freden i resten av Europa och världen. Och att tänka på alla familjer som nu flyr med små rädda barn.. Ja hjärtat går ju itu.

För att inte gå isär behöver jag göra något praktiskt och det blir att uppdatera min krislåda. Jag har haft den i 4 år och uppdaterat dem en gång så det finns ett behov om man säger så. Sist jag uppdaterade den försökte vi använda maten innan den gick ut, eller efter den gått ut om det hände att det var på det viset. Det resulterade att en liter nyponsoppa som gått ut ett år tidigare hälldes ut i ett naturreservat utanför Rimforsa. Därmed kunde vi tillskansa oss kunskapen att nyponsoppa inte håller sig obegränsat länge. Who knew?

En annan sak jag ska göra är att fylla ett par vattendunkar och lägga i jordkällaren. Det ligger redan en där, men vattnet är för gammalt och behöver bytas. Ett litet uttag av kontanter ska jag också göra. Den dagen korten inte fungerar är det ju för sent att ta ut pengar. Att se de stackars ukrainarna stå i långa rader för att ta ut pengar är ju ett uppvaknande. Jag har ju tänkt så många gånger att vi borde ha lite kontanter hemma i nödfall, men att verkligen ta tag i det är, det är tydligen lite svårare.

Det är inte för att jag tror att det kommer att bli krig här som jag vill fixa krislåda och vatten, men vem vet vad som händer i framtiden? Det kan ju bli ett längre strömavbrott eller vad som. Det skadar ju inte att vara förberedd, särskilt nu som den ryska björnen är ute och röjer..

Publicerat på 25 februari 2022, i Just nu, Vår omvärld. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Jag har också börjat tänka i de banorna; det går ju inte att låta bli… Speciellt med tanke på att vi bor så nära Ryssland och att jag som person alltid väntar mig det värsta. Jag skulle instinktivt vilja köpa en krislåda med vevradio mm men jag har inte pengar till det eller mycket annat. Men några liter vattenflaskor borde jag nog köpa hem. Tack och lov vet jag att jag i alla fall inte skulle ha brist på ljus och tändstickor och servetter…:D

    Gilla

%d bloggare gillar detta: