Jag är klippan

I senaste avsnittet av podden En varg söker sin podd pratar Liv och Caroline om föräldrarskap och om hur David Eberhart t ex pratar om att han är en auktoritär förälder eftersom barn mår bra av att det (enligt honom). Jag tycker det är väldigt roligt eftersom David precis blivit av med en chefstjänst pga att han raljerat på Youtube över när Bianca Kronlöf pratar om ett övergrepp i Min sanning. Vad är det som gör en människa till en god förebild kan man fråga sig? Ska man följa Eberhart verkar tröskeln onekligen rätt låg.

Liv och Caroline fortsätter prata föräldraskap och Caroline säger en sådan klok sak i klippet nedan, nämligen att hon använder sig av mantrat

Jag är klippan

för barnet att stånga sig emot. Alltså att barnet får vara barn i den givna situationen och vara arg, ledsen eller trotsig, medan jag som vuxen är just vuxen och inte barn.

Jag tycker det var så himla klokt att jag ville dela med mig. Jag lyckas verkligen inte vara vuxen och klok alla gånger för det är banne mig svårt att vara förälder. Men att tänka att jag som vuxen ALLTID är ansvarig för min och barnets relation, oavsett hur barnet beter sig och att tänka att barn är inte jobbiga, de har det jobbigt – det hjälper mig att lyfta blicken. Att tänka JAG ÄR KLIPPAN ska jag också ta med mig tills nästa gång det behövs.

https://aca.st/ffc619

Lovis får illustrerara glädjen i föräldraskapet ❤️

Publicerat på 01 april 2022, i Bebis, Nära föräldraskap. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Så klokt❤. Och när jag läser det nu så inser jag att det var EXAKT så som jag kände att pappa var i mitt liv❤. (Mamma var och är också underbar men vi var mer på kollisionskurs under vissa perioder🤪).
    Det gör det så sorligt och känslomässigt jobbigt nu när pappa har fått Alzheimer och jag förlorar min klippa steg för steg💔😢…

    Gilla

%d bloggare gillar detta: