Lite sjalnördande

Jag borde ju nästan ha en stadig punkt varje månad om sjalarna som passerar här. Genom semestersjalsgruppen passerar en hel massa vackra sjalar som jag får prova en en vecka eller så. Sen har jag några jag lånat på längre tid av en granne och ett gäng som är mina. Det är nog såpass att det får bli flera inlägg, faktiskt 😅 Här kommer ett gäng sjalar jag testat!

Mina sjalar är till höger, lånade till vänster

Denna vecka semestrar jag Trådverk Moonlit, 100 % silke och otroligt mjuk och gosig. Den är något glidig för min smak tror jag ändå, det är lite svårt att få knyten att hålla. Men så vacker och vilken lyster!

Trådverk Moonlit

För ett par veckor sedan semestrande vi istället Sling studio Buzz Aureate No Wool, stl 6, 80 % bomull, 12 % silke, 8 % lin. Den var riktigt trevlig, bra grepp, lätt att få till bra knyt som håller en hel promenad.

Buzz Aureate No Wool

Veckan innan var Woven wings Stockinette Rainbow fish, stl 4, 58 % egyptisk bomull, 20 % lin, 15 % merino, 7 % mullbärssilke här på besök! Den var inte helt inbruten ännu och därför lite hård, men den blir nog gosig sen. En ganska tunn sjal men med en vacker lyster.

Woven wings Stockinette Rainbow fish

Min stora favorit var här samma vecka som ovan, Melica Wovens Night Owl av bomull och silke. Den var helt otroligt vacker, lätt att knyta med, satt på plats även långa promenader och gjorde att Lovis kändes som nyfödd. Dessutom gosig och mjuk som ett gosedjur. Min favorit! Tyvärr lite för dyr för mig att köpa.

Melica Wovens Night Owl

Den allra första sjalen som var här var Vanamo Kite Nokkonen i bomull, lin och merinoull! Den var lite kort för oss, men jag gillade den mycket! Skulle gärna ha en Vanamo någon gång.

Vanamo Kite Nokkonen

Publicerat på 07 april 2022, i Bära barn, Just nu. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Lite sjalnördande.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: